Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Καταστρέφουν την Ευρώπη μέσω …Ελλάδας

Σωτηρία;

“ Όλες αυτές οι πολιτικές μαριονέτες, οι οποίες κουνούν τα νήματά τους ανάλογα με τα κελεύσματα των αγορών, επαναλαμβάνουν ένα μονότονα χιλιοειπωμένο ποίημα για μνημόνια, λιτότητα, λογική «συμμαζέματος» και «νοικοκυρέματος». Με όλες αυτές τις γελοιότητες εννοούν ξεκάθαρα πλέον ότι τα πάντα πρέπει να ξεπουληθούν στους ιδιώτες, τραπεζίτες, διεθνή αρπακτικά και μάλιστα με χρήματα των ευρωπαϊκών κρατών ”...

Του Κώστα Καπνίση
Εξαγορασμένα ανδράποδα Οργανισμών και του παγκόσμιου τραπεζιτικού συστήματος, τα οποία άλωσαν τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις κυβερνήσεις κρατών προσπαθούν με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο να επαναφέρουν στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, εικόνες από το 1929 και των όσων ακολούθησαν. Δημοσκοπήσεις σε ολόκληρη των Ευρώπη, κάνουν λόγο για τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς. Στη Γαλλία μάλιστα, το «Εθνικό Μέτωπο» της Μαρί Λεπέν προηγείται σχετικά με τις επικείμενες ευρωεκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν το 2014.

Ο Πορτογάλος, απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανούελ Μπαρόζο, ζήτησε και έλαβε, εν ριπή οφθαλμού 2,7 δισεκ. ευρώ, για να μπορέσει να καλύψει μερικές από τις χιλιάδες ευρώ, τις οποίες λαμβάνει ως αποζημίωση αυτός και άλλοι, προκειμένου να συνεχίσουν να καταστρέφουν το άλλοτε ευρωπαϊκό όραμα. Τόλμησε μάλιστα να απειλήσει ότι η Κομισιόν θα κηρύξει στάση πληρωμών, αν δε λάβει την πρόσθετη χρηματοδότηση, την οποία ζήτησε. Δεν πρόλαβαν να περάσουν εικοσιτέσσερις ώρες και το αίτημά του ικανοποιήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες, αποδεικνύοντας ότι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί λειτουργούν «άψογα», όταν πρόκειται να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των ολίγιστων.

Όταν πρόκειται για τους ευρωπαϊκούς λαούς παρατηρείται μια «δυσκοιλιότητα», και τα αιτήματα των λαών εξετάζονται «τρίμηνο – τρίμηνο», όπως θα έλεγε και Γιάννης Στουρνάρας. Το σχέδιο είναι πια πάνω στο τραπέζι. Οι κουίντες έχουν πέσει. Μόνο όσοι εθελοτυφλούν ή όσοι επωφελούνται από αυτή την κατάσταση, σφυρίζουν αδιάφορα. Σε αυτό το ευρωπαϊκό περιβάλλον, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, δήλωνε «αμαρτωλός» μπροστά στην «αυτοκράτειρα», σύμφωνα και με προηγούμενο δημοσίευμα του Spiegel, Άνγκελα Μέρκελ. Την ίδια στιγμή, δήλωνε πλήρη υποταγή και πίστη στη Γερμανίδα καγκελάριο, πιστεύοντας ότι αυτή θα τον λυπόταν και θα του έδινε κάποιο «φιλοδώρημα», όπως αυτό που διέρρευσε πρόσφατα, μιλώντας για χρηματικό ποσό ύψους 9 δισεκ. ευρώ, το οποίο θα δινόταν στην Ελλάδα, όχι σε ρευστό βέβαια, για να «ξεχαστούν» οι γερμανικές αποζημιώσεις. Αυτή είναι η «αξιοπιστία» και η «αξιοπρέπεια» της χώρας. Να πετάνε στην Ελλάδα ένα ξεροκόμματο για να «βγάλει τον σκασμό», αν βέβαια μίλησε και ποτέ.

Αναμφίβολα, ο Αντώνης Σαμαράς, δεν υπήρξε ο μόνος που «παρέδωσε τα όπλα» στα πόδια της Γερμανίδας καγκελαρίου. Το ίδιο είχαν κάνει οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2010 και μετά. Και στις κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών, τα πράγματα βρίσκονται σε παρόμοια, αν όχι στην ίδια κατάσταση. Στην Ισπανία για παράδειγμα, κυβερνά ένας υπόδικος, ο Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος φέρεται ως εμπλεκόμενος σε σειρά σκανδάλων και υποθέσεις μιζών. Στην Πορτογαλία, ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο, δηλώνει πως ότι και να συμβεί θα συνεχίσει να εφαρμόζει το μνημόνιο. Στην Ιταλία, είχαν έναν άλλο υπόδικο, τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αλλά αυτός είχε ήδη αρκετά λεφτά στους προσωπικούς του λογαριασμούς, επιχειρηματίας γαρ, αλλά «τον έκαναν πέρα» εύκολα, βάζοντας τον Μάριο Μόντι, μέχρι που και αυτός κουράστηκε και τον αντικατέστησαν, με εκλογές πάντα, με κάποιον ονόματι Λέτα.

Την ίδια στιγμή, όλες αυτές οι πολιτικές μαριονέτες, οι οποίες κουνούν τα νήματά τους ανάλογα με τα κελεύσματα των αγορών, επαναλαμβάνουν ένα μονότονα χιλιοειπωμένο ποίημα για μνημόνια, λιτότητα, λογική «συμμαζέματος» και «νοικοκυρέματος». Με όλες αυτές τις γελοιότητες εννοούν ξεκάθαρα πλέον ότι τα πάντα πρέπει να ξεπουληθούν στους ιδιώτες, τραπεζίτες, διεθνή αρπακτικά και μάλιστα με χρήματα των ευρωπαϊκών κρατών. Πρόκειται για γελοίους, διεθνείς σαλτιμπάγκους, οι οποίοι με την βοήθεια των ΜΜ «Ε», απειλούν ότι αν δε γίνουν όλα όπως αυτοί το επιθυμούν, τότε θα συνεχίσουν να απειλούν το κοινό νόμισμα της Ευρώπης, αλλά και κάτι ακόμα χειρότερο. Την πολιτική σταθερότητα ολόκληρης της Ευρώπης. Άλλωστε το «έργο» έχει ξαναπαιχτεί. Δε θα διστάσουν να ανεβάσουν στην εξουσία την ακροδεξιά και τους απανταχού φασίστες.

Ο δε πρόεδρος της Κομισιόν, Μπαρόζο, μόλις «τσέπωσε» τα 2,7 δισεκ. για την εξασφάλιση των μισθών του, απευθύνθηκε στη μη σχηματισμένη καν κυβέρνηση της Γερμανίας και απαίτησε να μη σταματήσει ούτε λεπτό η άγρια λιτότητα για τους λαούς της Ευρώπης. Ο απόλυτος εξευτελισμός. Αυτή είναι η ηγεσία της Ευρώπης σήμερα. Μέρκελ, Σόιμπλε, Ραχόι, Λέτα, Σαμαράς, Στουρνάρας, Βενιζέλος, Ντάισελμπλουμ, Κοέλιο και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Αυτές οι μαριονέτες απειλούν την πολιτική και οικονομική ένωση της Ευρώπης.

Είναι άραγε αυτή η Ευρώπη που οραματίστηκαν οι πραγματικά μεγάλοι πολιτικοί ηγέτες της, ασχέτως των διαφωνιών που είχαν σε κάποια θέματα; Οι Ευρωπαίοι πολίτες, ανεξαρτήτως από το τι θα κάνουν στις δικές τους χώρες, έχουν λίγο ακόμα χρόνο να σκεφτούν το τι θα πράξουν στις κρίσιμες Ευρωεκλογές του 2014. Ας μη πέσουν στην παγίδα της ακροδεξιάς, αλλά ας μην πιστέψουν και τις επικίνδυνες και συνάμα θλιβερές μαριονέτες. Μια άλλη Ευρώπη ανοίγεται μπροστά στα μάτια τους. Η Ευρώπη της πραγματικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αρκεί μόνο να ανοίξουν τα μάτια τους. Όσο για αυτούς που θα μείνουν «άνεργοι», ας μην ανησυχούν. Όλο και κάποιος διεθνής Οργανισμός ή Τράπεζα θα τους προσλάβει με το «πενιχρό» μηνιαίο εισόδημα των 10 – 15 χιλιάδων ευρώ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: