Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Παραμένει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση με τους πολίτες να θέλουν αλλαγή του εκλογικού νόμου

Στο 1,3% φαίνεται να είναι η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, αυτή της εταιρείας RASS για τον Τύπο της Κυριακής

Μάχη στα... χαμηλότερα στρώματα του εκλογικού πίνακα αναδεικνύει η νέα δημοσκόπηση για την εφημερίδα Τύπος της Κυριακής. Αντίστοιχη μάχη υπάρχει και για την πρωτιά, με τη διαφορά πως η ΝΔ εμφανίζεται να κρατά έστω και δύσκολα την πρώτη θέση.
Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ...
24,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 22,8%, ενώ μετά ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με μειωμένη τη δύναμη της στο 6,3%. Ακολουθούν: Το ΚΚΕ με 5,2%, το ΠΑΣΟΚ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,8% και η ΔΗΜΑΡ με 3%...

Εκτός Βουλής μένουν οι Οικολόγοι- Πράσινοι 1,4% και η Νέα Ελλάδα 1%.
Στην ερώτηση, του ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, οι ερωτηθέντες έδωσαν προβάδισμα στον Αντώνη Σαμαρά με 45,5% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που συγκέντρωσε ποσοστό προτίμησης 26,5%, ενώ η ΝΔ καταγράφει 60,8% στην παράσταση νίκης και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 33,7%.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες οι οποίοι απάντησαν στη δημοσκόπηση κρίνουν ως δικαιολογημένες τις διώξεις του αρχηγού και των στελεχών της Χρυσής Αυγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα (81,9%), εκτιμούν ότι η δράση της οργάνωσης είναι εγκληματική (76,7%) και θεωρούν ότι η ναζιστική προπαγάνδα πρέπει να διώκεται ποινικά (85,4%).

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, είναι ενισχυμένος μετά τις εξελίξεις στο θέμα της Χρυσής Αυγής (58,9%) ενώ ικανοποίηση εκφράζουν 51 στους 100 για το θέμα του χειρισμού της υπόθεσης.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, τα συμπεράσματα της οποίας συμπίπτουν με την πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών για αλλαγή του εκλογικού νόμου, το 67% των ερωτηθέντων τίθεται υπέρ δυο διαφορετικών ψηφοδελτίων -ενός για τους δημάρχους και ενός για τους δημοτικούς συμβούλους.

Το 76% των ερωτηθέντων επιθυμεί οι δημοτικοί σύμβουλοι να βρίσκονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο και να υπάρχει η δυνατότητα να ψηφισθούν πρόσωπα από διαφορετικές παρατάξεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, έξι στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ τάσσονται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: