Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Μπύρα με …. φεγγαρόσκονη!

ΝΕΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ(Μπύρα με …. φεγγαρόσκονη!)Θα δοκιμάζεται ποτέ μια μπύρα φτιαγμένη από φεγγαρόσκονη; 

Όχι, δεν πρόκειται για αστείο. Μια ζυθοποιία στο Delaware σε συνεργασία με την εταιρία που κατασκευάζει τις στολές των αστροναυτών παρασκευάζει μία μπύρα με σκόνη από το φεγγάρι.
«Παίρνουμε τα κομμάτια των σεληνιακών μετεωριτών από τις στολές και στη συνέχεια τα συνθλίβουμε σε σκόνη, την οποία προσθέτουμε στην μπύρα. Τα μέταλλα και τα άλατα που περιέχονται στη σκόνη βοηθούν τη διαδικασία της ζύμωσης της μπύρας, δίνοντάς της παράλληλα ιδιαίτερη γεύση», εξηγούν...
οι δημιουργοί.
Η μπύρα ονομάζεται «Celest jewel ale» και διατίθεται αποκλειστικά στο μπαρ που διαθέτουν οι ίδιοι στο Delaware.
Η φεγγαρόσκονη προέρχεται από τις στολές των αστροναυτών της NASA, όταν αυτές δίνονται για καθάρισμα μετά των τέλος των αποστολών στο διάστημα.
Οι σεληνιακοί μετεωρίτες είναι ένα σχετικά σπάνιο αγαθό. Καθώς όμως η αγορά τους και η πώλησή τους είναι νόμιμες, το ίδιο συμβαίνει και με το ποτό. Η ζυθοποιία θα μπορούσε λοιπόν απλώς να αποκτήσει ένα τέτοιο μετεωρίτη και στη συνέχεια να το ξύσει για να πάρει τη σκόνη που χρειάζεται.
Ωστόσο, η NASA δηλώνει ότι αυτή η σκόνη θεωρείται εθνικός θησαυρός και αρνείται κατηγορηματικά ότι κάποιος ιδιώτης μπορεί να έχει αγοράσει ένα τέτοιο πέτρωμα, πόσο μάλλον μια ζυθοποιία.


rizopoulospost.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: