Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Πέντε πολύ λιπαρά τρόφιμα που όχι μόνο δεν παχαίνουν αλλά... αδυνατίζουν [λίστα]

Πέντε πολύ λιπαρά τρόφιμα που όχι μόνο δεν παχαίνουν αλλά... αδυνατίζουν [λίστα]

Στο μυαλό όλων τα λιπαρά είναι συνδεδεμένα με κάτι κακό.

Η κατανάλωση τους παραπέμπει αμέσως σε παραπανίσια κιλά και άλλα παρόμοια.

Σε αντίθεση, όμως, με αυτή την κοινή πεποίθηση τα καλά λιπαρά όχι μόνο δεν οδηγούν στην... παχυσαρκία αλλά συμβάλλουν θετικά στην προσπάθεια απώλειας βάρους.
Τα καλά λιπαρά που βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς και ενεργοποιούν το μεταβολισμό είναι τα εξής: ...

  • Βοδινό ελευθέρας βοσκής
Το συγκεκριμένο κρέας έχει υψηλότερα ποσοστά καλών λιπαρών από ό,τι το συμβατικό βοδινό. Το συγκεκριμένο κρέας, μάλιστα,  έχει υψηλά ποσοστά Ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών νοσημάτων. Σε σχέση με το κανονικό μοσχάρι το βοδινό ελευθέρας βοσκής έχει σαφώς λιγότερες θερμίδες.
  • Ελαιόλαδο
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, φυσικό όπλο του οργανισμού κατά του καρκίνου, αλλά και σε μονοακόρεστα λιπαρά, που ενισχύουν την καρδιά. Παράλληλα, πρόσφατη έρευνα έδειξε μάλιστα ότι μία διατροφή πλούσια σε ελαιόλαδο μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερα επίπεδα αδιπονεκτίνης, της ορμόνης που είναι υπεύθυνη για τη διάσπαση των λιπών στο σώμα.
  • Καρύδα
Το μισό από το κορεσμένο λίπος που περιέχει η καρύδα προέρχεται από το λαυρικό οξύ, ένα  λιπίδιο που είναι γνωστό για τις αντιικές, αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες και το οποίο μειώνει τη χοληστερίνη και  βοηθά στη μείωση του κοιλιακού λίπους.
  • Σκούρα σοκολάτα
Πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι όταν τρώμε μαύρη σοκολάτα δύο ώρες πριν το γεύμα, προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες, κάτι το οποίο πιθανότατα οφείλεται στο γεγονός ότι η σκούρα σοκολάτα περιέχει αγνό βούτυρο κακάο, μια πηγή στεατικού οξέως, το οποίο επιβραδύνει την πέψη.
  • Βούτυρο αμυγδάλου
Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι τα αμύγδαλα μπορεί να μας βοηθήσουν να χάσουμε βάρος, παρά την υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, αφού περιέχουν ενώσεις που περιορίζουν την ποσότητα του λίπους που απορροφάται από το σώμα κι έτσι ένα ποσοστό περνά χωρίς να χωνεύεται.

Πηγή: Click@life.gr

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: