Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Αρτέμης Ματθαιόπουλος: Ο «φυτευτός» βουλευτής, «γαμπρός» του Μιχαλολιάκου που υμνούσε το Αουσβιτς

Αρτέμης Ματθαιόπουλος: Ο «φυτευτός» βουλευτής, «γαμπρός» του Μιχαλολιάκου που υμνούσε το Αουσβιτς
Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος είναι από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα την επικαιρότητα με τις πράξεις τους, αλλά περισσότερο με την σχέση του με την Ουρανία Μιχαλολιάκου, αλλά και την κατ ' εντολήν αρχηγού είσοδό του στη Βουλή.
Μπορεί να υπάρχουν άλλοι βουλευτές που με τον βίο τους να επισκιάζουν τον Ματθαιόπουλο, ωστόσο, ο ίδιος είναι πάντα παρών σε διάφορες δράσεις και προκλήσεις του κόμματος.
Τα επίθετα που τον συνοδεύουν συνήθως είναι...
 «γαμπρός» και «φυτευτός» και, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες, ανταποκρίνονται αρκετά καλά στην πολιτική του πορεία...

Οπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», η γενική εντύπωση είναι πως η σχέση του με την 25χρονη Ουρανία είναι αυτή που τον έχει βοηθήσει ιδιαίτερα να αναρριχηθεί στις τάξεις του κόμματος, αλλά και να βρεθεί βουλευτής Σερρών παρά το γεγονός ότι δεν έχει καμία σχέση με την πόλη.

Ο Ματθαιόπουλος ήταν δεύτερος στο ψηφοδέλτιο του ακροδεξιού κόμματος στις Σέρρες, ωστόσο, με εντολή του αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, ο εκλεγείς Νικήτας Σιώης παραιτήθηκε για να πάρει τη θέση του ο «γαμπρός».

Βέβαια και ο Σιώης ανταμείφθηκε με έναν διορισμό στη Βουλή ως κλητήρας, ωστόσο, προ ημερών συνελήφθη και αυτός στο πλαίσιο της επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση της εγκληματικής συμμορίας.

Μπροστάρης μετά το «χρίσμα»

Η σταδιακή άνοδος του Ματθαιόπουλου στην ιεραρχία άρχισε να φαίνεται και από τις παρουσίες του σε εγκαίνια γραφείων τοπικών οργανώσεων, αλλά και επεισοδιακά σόου όπως η επιχείρηση στα Γιαννιτσά ενάντια στον ρατσισμό... κατά των Ελλήνων, αλλά και η κατάληψη του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων για να απαγορεύσουν την είσοδο Σκοπιανών στη χώρα και να δείξουν πως γίνεται η εξωτερική πολιτική...

Στα βήματα του Καιάδα από μικρός

Ο Ματθαιόπουλος, πάντως, είναι ένας ακόμη «καλλιτέχνης» σαν τον Γιώργο Γερμενή Καιάδα, ο οποίος συμμετέχει στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Είχε διατελέσει για κάποιο διάστημα μπασίστας του γνωστού ακραίου white power συγκροτήματος με το «ευφάνταστο» όνομα Pogrom.

Το σχήμα είναι γνωστό εδώ και χρόνια για τις ακροδεξιές, ναζιστικές απόψεις του, τις σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή και τους στίχους μίσους κατά μεταναστών, Εβραίων και πολιτικών.

Στα τραγούδια τους παροτρύνουν για νέο Αουσβιτς και εξόντωση των Εβραίων, ξυλοδαρμούς αλλοδαπών και κάψιμο της Βουλής.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: