Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Στα δύο, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, εν όψει δημοτικών εκλογών


ΝΔ-ΠΑΣΟΚΤα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, είναι απόλυτα διχασμένα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Οι αυτοδιοικητικοί δεν υπακούν στις ηγεσίες των κομμάτων τους και τούμπαλιν.

Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο και ο κοινός υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής είναι χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Επιπλέον, δε, δεν αποφεύγεται η δημιουργία αντιπαραθέσεων κι αντιθέσεων μεταξύ προσώπων που δηλητηριάζουν τις σχέσεις...
μεταξύ Μεγάρου Μαξίμου ή Συγγρού από την μία και Χαριλάου Τρικούπη από την άλλη.
Οι αντιδράσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά του υπουργού Εσωτερικών στο πρόσφατο συνέδριο της ΕΝΠΕ ήταν αρκετές για να δυναμιτίσουν τις σχέσεις του Γιάννη Μιχελάκη με τον Γιάννη Σγουρό. Ο υπουργός θεωρεί ότι ο περιφερειάρχης δεν τον υπερασπίστηκε επαρκώς και εν τίνι μέτρω τον θεωρεί κι υπεύθυνο για τις εις βάρος του αποδοκιμασίες.
Έκτοτε, οι σχέσεις των δύο ανδρών είναι καθαρά τυπικές παρά ουσιαστικές. Τούτων δοθέντων, το αυτοδιοικητικό κομμάτι του ΠΑΣΟΚ εγκαλεί τον Γιάννη Μιχελάκη ως…, «τοπάρχη» …, ο οποίος τυγχάνει να μην έχει ιδέα του αντικειμένου στο επίμαχο υπουργείο εσωτερικών. Γνωρίζοντας αυτήν την άποψη των πράσινων συναδέλφων τους, οι γαλάζιοι αυτοδιοικητικοί βρίσκουν ευκαιρία και πρόσφορο έδαφος για να προωθήσουν την δική τους υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Αττικής. Εξ αυτού του λόγου έχει καθυστερήσει η προ πολλού κυοφορούμενη αλλά μέχρι τούδε μη επιτευχθείσα συνεργασία μεταξύ Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ στην μεγαλύτερη διοικητική περιφέρεια της χώρας για κοινή στήριξη του νυν περιφερειάρχη, Γιάννη Σγουρού.
Οι αυτοδιοικητικοί που καλά γνωρίζουν το εν λόγω παρασκήνιο δηλώνουν αποθαρρυμένοι κι έτοιμοι να απέχουν από τον εκλογικό αγώνα , ενώ ο κ. Σγουρός δείχνει διατεθειμένος να απεμπολήσει κάθε είδους κομματική στήριξη, να κατέλθει μόνος του ως ανεξάρτητος και να κάνει…, « τη ζημιά »…,στο δεύτερο γύρο στην περίπτωση που δεν κατορθώσει να περάσει το σκόπελο της πρώτης Κυριακής.
Δεύτερο πεδίο σκληρής αντιπαράθεσης είναι οι προτεινόμενες αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Ένα μέρος της γαλάζιας αυτοδιοικητικής ομάδας έχει κατορθώσει να πείσει τον υπουργό εσωτερικών για την αναγκαιότητα των εν λόγω αλλαγών. ¨Όμως, στην προκείμενη περίπτωση αντιτίθενται όλοι οι πράσινοι αυτοδιοικητικοί, οι συνάδελφοί τους της αριστεράς και η συντριπτική πλειοψηφία των γαλάζιων!
Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να αποκρύψει την πλήρη κατάρρευση του κόμματος σε κοινωνική αποδοχή βρίσκει καταφύγιο στις προτεινόμενες αλλαγές έστω κι αν έρχεται σε πλήρη ρήξη με τους πράσινους αυτοδιοικητικούς. Από την δική του πλευρά, το Μέγαρο Μαξίμου, επιδιώκοντας πάση θυσία να περισώσει τις λεπτές ισορροπίες της διμερούς συγκυβέρνησης, προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο, μένοντας μακριά από την σοβούσα διαμάχη και προτρέποντας γενικώς κι αορίστως.« Βρείτε τα…»
Κι είναι όλοι τους μαζί είναι… μια γλυκιά ατμόσφαιρα!

Του Γιάννη Σπ. Παργινού

Δεν υπάρχουν σχόλια: