Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί επιλέχτηκε ο Ρουπακιάς ως "εκτελεστής", από νέα μαρτυρία ΣΟΚ & "Είχε στηθεί ενέδρα στον Παύλο Φύσσα" - video

- Για πρώτη φορά ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτει τι έγινε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα 
- Ποιος έδωσε την εντολή στον Γιώργο Ρουπακιά
- "Ο Ρουπακιάς ήταν ομαδάρχης" εξηγεί
- Δείτε το βίντεο με την μαρτυρία

Όπως ο ίδιος αναφέρει 
“Στο Κερατσίνι και στη Νίκαια γνωριζόμαστε μεταξύ μας... Όταν κάποιος λέει εμένα φασίστα κι εγώ παρεξηγούμαι, κάποια στιγμή θα του στήσω. Αυτό για μένα ήταν στήσιμο κανονικό. Η ομάδα αυτή είναι γνωστή στον κύκλο μας. Είναι άτομα άνω των 30, δεν είναι μικρά ανεγκέφαλα παιδιά”
Στο ερώτημα για τον αν ο Ρουπακιάς είχε....
προηγούμενα με τον Παύλο Φύσσα, το μέλος της Χρυσής Αυγής απαντάει πως δεν είχε, αλλά είχαν οι άλλοι που καθόντουσαν στην καφετέρια κι έβαλαν τον Ρουπακιά.
Ποιος δίνει τις εντολές;

Το μέλος της Χρυσής Αυγής μιλά και για τη δομή και τον τρόπο δράσης των πυρήνων της οργάνωσης στις γειτονιές του Πειραιά, και για τη θέση ευθύνης που είχε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γεώργιος Ρουπακιάς.

Όπως εξηγεί “Υπάρχει 5μελές που αποτελείται από τον πυρηνάρχη, τον αντιπυρηνάρχη, τον ταμεία κλπ... Η κάθε ομάδα έχει κι έναν ομαδάρχη. Ο Ρουπακιάς ήταν ομαδάρχης. Όταν πάνε να κάνουν μία επίθεση, το πώς θα πράξει το μυαλό του καθενός δε μπορεί να το ξέρει ο ομαδάρχης, ούτε τι έχει πάνω του ο καθένας”. Και προσθέτει “Η ιεραρχία πάει: Ο ομαδάχρης παίρνει τηλέφωνο τον πυρηνάρχη, π πυρηνάρχης παίρνει εντολή από πάνω, από τον περιφερειάρχη”. Σε καμία περίπτωση οι ανώτεροι δεν έδωσαν εντολή να δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας διευκρινίζει το μέλος της Χρυσής Αυγής. “Μπορεί να τους είπε, δώστε ένα μάθημα, ξυλοφορτώστε τον. Το να είπε σκοτώστε τον δεν υπάρχει περίπτωση, το υπογράφω” τονίζει.

“Είναι κάποιοι που αν τους δεις στο δρόμο θα τους λυπηθείς και όταν μπαίνουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το παίζουν κοκκόρια”

Το ενεργό μέλος της Χρυσής Αυγής, υπερασπίζεται το χώρο του και νιώθει περήφανος που είναι μέλος της οργάνωσης. Ωστόσο δεν αρνείται ότι μέσα στην οργάνωση υπάρχουν άτομα που πρωταγωνιστούν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Χαρακτηρίζει μάλιστα θρασύδειλους αυτούς που κάνουν ομάδες για να πάνε να παίξουν ξύλο λέγοντας “Είναι κάποιοι που αν τους δεις στο δρόμο θα τους λυπηθείς και όταν μπαίνουν στα γραφεία της Χρυσής Αυγής το παίζουν κοκκόρια”. Λέει επίσης “οι πιο πολλοί έχουν πτυσσόμενα κι έχουν και μαχαίρια επάνω τους”. 

Είχε στηθεί ενέδρα στον Παύλο Φύσσα

Τέλος, παραδέχεται ότι είχε στηθεί ένεδρα στον Παύλο Φύσσα, κι εξηγεί γιατί επελέχθη ο Ρουπακιάς ως “εκετελεστής”. Λέει χαρακτηριστικά “Κανονικά ήταν στημένο το κόλπο, και κατεβάσανε τον Ρουπακιά γιατί Νίκαια, Κερατσίνι είναι κλειστός κύκλος, γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Ο Ρουπακιάς ήταν καινούριος στην περιοχή και δεν τον γνώριζαν. Ότι και να έκανε δε θα το παίρνανε χαμπάρι αλλά.. έκανε!”




Δεν υπάρχουν σχόλια: