Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μπακογιάννη για Στουρνάρα: "Κακώς διέψευσε τη μείωση φόρου στο πετρέλαιο" - video

Τι δήλωσε η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, για τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και τη διάψευση εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών των πληροφοριών περί μείωσης του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης (Vid)

"Λάθος" χαρακτήρισε την φορολογική πολιτική της κυβέρνησης η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ είπε ότι "κάνει μάχη για τον φόρο πετρελαίου".
Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ, η κα Μπακογιάννη είπε: "Λάθος η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά μας έχει επιβληθεί γιατί οι ξένοι σου λένε δεν πλήρωνες φόρους".
Ειδικότερα, η κ. Μπακογιάννη ανέφερε για τη φορολογία ότι ...
"σίγουρα δεν αντέχει άλλο ο πολίτης. ΦΑΠ 2011, ΦΑΠ 2012 και χαράτσι, όπως και να το βάλει, και με δόσεις, και με κάρτα, όπως και να το βάλει, είναι στα όρια του".
"Πρέπει να κερδίσουμε τη μάχη της φοροδιαφυγής αλλά πώς αν βλέπουμε ακόμη περιπτώσεις ακραίας φοροδιαφυγής; Πρέπει να ζητάμε αποδείξεις. Ο φόρος της εστίασης έπεσε, ωστόσο η αγορά δεν έχει ανταποκριθεί στο σημείο που έπρεπε να ανταποκριθεί", σημείωσε η βουλευτής.
Αναφερόμενη στον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης, είπε πως "κακώς" διέψευσε τις πληροφορίες για μείωσή του.
"Κάνω μάχη για το φόρο πετρελαίου. Ήμουν σίγουρη ότι δεν θα εισπραχθεί λόγω έλλειψης κατανάλωσης. Κακώς διέψευσε ο κ. Στουρνάρας ότι δεν θα μειωθεί ο φόρος. Η χώρα χρειάζεται πραγματική φορολογική επανάσταση, φόροι ανάλογα με τα εισοδήματα. Θα πιέσω για τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο με όλες μου τις δυνάμεις", τόνισε.
Η βουλευτής είπε ακόμη, ότι τα μνημόνια έχουν αδυναμίες, ενώ τόνισε ότι αυτή τη στιγμή είναι λάθος η συζήτηση για νέο πακέτο βοήθειας εφόσον το υφιστάμενο πακέτο είναι σε ισχύ. Πρόσθεσε ότι πρέπει να πιέσουμε την τρόικα σε ό,τι είναι λάθος".
"Τα καλά νέα είναι το πλεόνασμα ελπίζουμε να πάει μέχρι τέλους του χρόνου έτσι. ώστε να μπούμε στο έρημο το 2014 με κάποιες καλύτερες συνθήκες", δήλωσε η βουλευτής.
Ακόμη, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Τσίπρα για "βλαχοδήμαρχους", είπε:
"Εμένα δεν με ενόχλησε, γιατί είμαι βλαχομάνα, έχω γιο βλαχοδήμαρχο και γιατί θεωρώ τους βλάχους μια εξαιρετικά δυνατή ράτσα".

Δεν υπάρχουν σχόλια: