Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Μπουχτίσαμε από ψεύτες πολιτικούς. Καιρός να το πάρουν αλλιώς…

Διάβασα σε ένα blog πως του Αλέξη του ξέφυγε και ότι αντί για brain drain είπε brain rain. 
Είμαι βέβαιος πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει τον σωστό όρο. Ότι έγινε κάποιο λάθος στην απομαγνητοφώνηση ή στην πληκτρολόγηση της συνέντευξης. Ο Δαίμων του Τυπογραφείου, όμως, μας προσφέρει μια υπέροχη ευκαιρία για προβληματισμό.
Επιχειρώντας να μιλήσει για τη φυγή των καλών μυαλών στο εξωτερικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε πως στην Ελλάδα επιπλέουν τα κούτσουρα. Ξέρετε, η γλώσσα που μπερδεύεται και λέει την αλήθεια...
 Φαινόμενο σπάνιο. Γιατί, τα τελευταία χρόνια στα μέρη μας βρέχει πολύ. Και βρέχει μπαρούφες. Ο καθένας λέει ό,τι θέλει. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους πολιτικούς, αλλά και στους πολίτες. Που έχουν ξεφύγει και συμπεριφέρονται σαν να τα ξέρουν όλα.
Πραγματικά δε θα ήθελα να δεχθώ πως στη χώρα μας μένουν τα στουρνάριαενώ τα φωτισμένα μυαλά φεύγουν έξω. Αλλά, κάθε φορά που ανοίγω τηλεόραση βλέπω πολλές αποδείξεις ότι συμβαίνει αυτό που δε θέλω.
Θυμάμαι έναν άλλο πολιτικό αρχηγό, αρκετά μεγαλύτερο από τον Αλέξη, αλλά σε εξίσου καλή φυσική κατάσταση, σωματικά, που κοιτούσε γύρω του και έβλεπε λεφτά. Ενώ εγώ βλέπω επιγραφές «αγοράζω χρυσό» και ανθρώπους κρεμασμένους σε κάδους σκουπιδιών.
Έχω κι άλλο παράδειγμαΈναν άλλο πολιτικό που είναι τώρα πρωθυπουργόςΟ οποίος μετά από 3 Ζάππεια γεμάτα ανάπτυξη αποφάσισε πως θα μοιράσει στους φτωχούς το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος. Δεν το έχουμε πετύχει ακόμη, σκοπός του θα είναι να πληρώνουμε τα χρέη, αλλά σε αυτή τη χώρα ο καθένας είναι ελεύθερος να νομίζει ό,τι θέλει. Και μετά του φταίνε οι δημοσιογράφοι ή ο Δαίμων του Τυπογραφείου.
Και τα συμφέροντα. Αυτά είναι, λέει, που κάνουν αντίσταση στις μεταρρυθμίσεις. Γενικά, πάντα φταίνε οι άλλοι. Δηλαδή, σε τελική ανάλυση, φταίει ο λαός. Που δεν πληρώνει φόρους, που αρρωσταίνει, που δεν πεθαίνει, που έλεγε και ο Λοβέρδος.
Οι μόνοι που δε φταίνε είναι οι πολιτικοί μας. Που σκίζουν τα ρούχα τους κάθε πρωί στα κανάλια. Ότι δε θα ληφθούν άλλα μέτρα. Ενώ ξέρουν ότι θα έπρεπε να ληφθούν. Λένε ότι θα υπερασπιστούν τα δίκαια, ενώ συντηρούν τα άδικα.
Για τον πρώην πρωθυπουργό, τον Γιώργο Παπανδρέου, για τον νυν πρωθυπουργό, τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά και όποιον θέλει να γίνει πρωθυπουργός, όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ένας είναι ο δρόμος: ο δρόμος της αλήθειας. 
Την αλήθεια έχει ανάγκη ο τόπος. 
Αυτή θα επιβραβεύσουν οι Έλληνες. Που έχουν κουραστεί από τον δεξιό και τον αριστερό λαϊκισμό. Από τα ρουσφέτια, το αναποτελεσματικό κράτος, αλλά και τα κηρύγματα του μίσους στα οποία επιδίδονται οι εκπρόσωποι των άκρων.

Γιάννης Αντύπας

Δεν υπάρχουν σχόλια: