Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Μαζί να σώσουμε την χώρα … λέει τώρα ο Αλέξης στη ΝΔ

Τσίπρας σε Τζιτζικώστα: Έλα να συνεργαστούμε εμείς δεν έχουμε ιδεολογικές αναστολές!

Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν δίστασε να κάνει λόγο για σύμπραξη και διεύρυνση της συνεργασίας.
«Πρέπει να πρυτανεύσει η προσπάθεια όλων μας να περιορίσουμε, όσο μπορούμε να περιορίσουμε, τη μεγάλη καταστροφή που γίνεται στην πατρίδα μας. Κι εμείς να ξέρετε δεν θα έχουμε ούτε εμμονές, ούτε ιδεολογικές αναστολές, να...
διευρύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μέτωπο της συνεργασίας γιατί όχι και της συμπαράταξης εάν είναι, για να έχουμε αποτέλεσμα, αν είναι να σταματήσουμε τη ζημιά ή το βάθεμα της ζημιάς που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές», ήταν η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προς τον Απ. Τζιτζικώστα.
Παράλληλα, συζήτησαν για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Περιφέρειας, το θέμα της μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία, της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ.
«Το ενδιαφέρον μας είναι ειλικρινές και στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που περνά η αυτοδιοίκηση δεν αρκούν οι καλές προθέσεις, διότι είναι δύσκολο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πολιτών, λόγω των μειωμένων πόρων και των αντίξοων συνθηκών σε ένα περιβάλλον ύφεσης, λιτότητας και κοινωνικής αποδιοργάνωσης", είπε ο κ. Τσίπρας.
Χαρακτήρισε «μεγάλης κομβικής σημασίας έργο» τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων στην προσπάθεια να ανταποκριθεί η αυτοδιοίκηση στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και για να γίνει αυτό, είπε, χρειάζεται διάθεση ριζοσπαστική και συγκρουσιακή, πολλές φορές, με τη λογική του κεντρικού κράτους.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παρέμβαση της Περιφέρειας για να δοθεί λύση στο ζήτημα της μετακίνησης των μαθητών στα σχολεία και ο κ. Τζιτζικώστας δεσμεύτηκε ότι η παρέμβαση θα είναι άμεση. Έθεσε, επίσης, το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και ο περιφερειάρχης είπε ότι θα το θέσει προς συζήτηση στο μητροπολιτικό συμβούλιο.
"Χαίρομαι να υπάρχει κοινή, αν θέλετε, αφετηρία συζήτησης και με πολιτικούς που έχουν διαφορετική οπτική με τη δική μας", επισήμανε ο κ. Τσίπρας. και πρόσθεσε: "Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου πρέπει να πρυτανεύσει το δημόσιο συμφέρον. Πρέπει να πρυτανεύσει η προσπάθεια όλων μας να περιορίσουμε, όσο μπορούμε να περιορίσουμε, τη μεγάλη καταστροφή που γίνεται στην πατρίδα μας. Κι εμείς να ξέρετε δεν θα έχουμε ούτε εμμονές, ούτε ιδεολογικές αναστολές, να διευρύνουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μέτωπο της συνεργασίας γιατί όχι και της συμπαράταξης εάν είναι, για να έχουμε αποτέλεσμα, αν είναι να σταματήσουμε τη ζημιά ή το βάθεμα της ζημιάς που έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια από τις μνημονιακές πολιτικές. Ένα πλατύ κοινωνικό, κατά βάση, μέτωπο στο θέμα του νερού πολλών και διαφορετικών δυνάμεων. Δεν χωράνε εκεί διαφορές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες".

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το έργο που έγινε στην Κεντρική Μακεδονία, κυρίως από το ΕΣΠΑ, και για την προετοιμασία σχετικά με τη νέα προγραμματική περίοδο (2014-2020), για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και τις δυσκολίες από τη χαμηλή χρηματοδότηση.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: