Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Υπέρ... "Σωκράτη Μάλαμα"

Γιατί οι αριστεροί έχουν μόνο δικαιώματα...

Τεράστια έκταση πήρε σημερα στα social media, το θέμα της "άρνησης" του τραγουδοποιού Σωκράτη Μάλαμα, σε μια μερίδα εκπαιδευτικών που θέλησαν να υψώσουν πανό διαμαρτυρίας στην συναυλία του. 
Οι αντιδράσεις εναντίον του τραγουδιστή, ο οποίος δεν έχει δα και την φήμη του ...δεξιού (χωρίς να ξέρουμε , ούτε να μας αφορά τι είναι ο άνθρωπος) ξεπέρασαν πολλές φορές τα όρια. 
Εδικά στα ανεξέλεγκτα social media, όπου ο όχλος ζει και βασιλεύει, οι ύβρεις εναντίον του τραγουδιστή έφτασαν στα όρια της χυδαιότητας. Γιατί;...
 
Πολύ απλά στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης δικαιώματα έχουν μόνον οι αριστεροί. Έτσι έμαθαν τα παιδιά. Ο,τιδήποτε,  ακόμα και αν είναι το δίκαιο, το λογικό ή το προφανές, δεν εντάσσεται στο δικό τους savoir vivre, είναι ακραίο, φασιστικό και αντιδημοκρατικό. Ακόμα και αν αυτό είναι το δικαίωμα του ΑΛΛΟΥ. To δικαιώμα να ορίσει μόνος του τον εαυτό του, τον χρόνο του, την δουλειά του, τις σπουδές του. Οι δημοκράτες ξεχνούν το ρητό που λέει πως "η ελευθερία τελειώνει, εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου". Βασικό θεμέλιο δημοκρατίας και πολιτισμού.
 
Αλλά τι λέμε; Έτσι έμαθε η αριστερά τα χρόνια που γιγαντωνόταν καθημερινά το ψέμα της μεταπολίτευσης. Να κλείνει ό,τι δεν της αρέσει, να κάνει ό, τι θέλει, όπου θέλει, όπως θέλει.  Και αν δεν περνάει το δικό της, να κάνει σαματά, σαν κακομαθημένο μωρό, που ενώ τα έχει όλα , θέλει και άλλα. Συνέχεια περισσότερα, χωρίς να σκέφτεται αν οι γονείς του μπορούν να δώσουν περισσότερα. Οι γονείς τώρα είναι η πατρίδα. Που αυτή την φορά έχει περισσότερο ανάγκη να της δώσουν, από ότι να δώσει. Να την κρατήσουμε εμείς όρθια, γιατί οι πολιτικοί είδαμε που την έριξαν... Να περισώσουμε την αξιοπρέπεια μας, ως λαός, ως έθνος, ως πολίτες. 
Αυτά δεν μπορεί ή δεν θέλει να τα αντιληφθεί η κακομαθημένη αριστερά. Αυτή που γιγαντώσαμε όλοι είτε με την σιωπή μας, είτε με την ανοχή μας. 
Και μόνο για αυτό τον λόγο, είμαστε με τον Σωκράτη Μάλαμα...

Σ.Π

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Γιάννης Λοβέρδος
Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω ούτε ένα τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα. Αλλά διαβάζοντας την επιστολή μιας βλαμμενης που ήθελε να διαμαρτυρηθεί στην συναυλία του για άσχετο με την μουσική του θέμα και δεν της το επέτρεψε, έγινα φανατικός θαυμαστής του. Τουλάχιστον για το ήθος και τον επαγγελματισμό του