Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Το alter ego του Ιβάν Σαββίδη

Η όμορφη ανιψιά του, Σόνια Σαββίδη, είναι περιζήτητη εργένισσα στη Θεσσαλονίκη

Είναι μία από τις πιο hot και περιζήτητες εργένισσες της Θεσσαλονίκης. Κάθε δημόσια εμφάνισή της στη συμπρωτεύουσα αποτελεί θέμα συζήτησης στους κοσμικούς κύκλους. 
Πάντα κομψή και πρόσχαρη, εμφανίστηκε ξαφνικά στα in στέκια και προσήλκυσε το ενδιαφέρον τόσο χάρη στη μυστηριώδη γοητεία της, όσο και στο οικογενειακό της background, το οποίο της άνοιξε νέους επαγγελματικούς και κοινωνικούς ορίζοντες...
Ο λόγος για τη Σόνια Σαββίδη, ανιψιά (κόρη πρώτου εξαδέλφου) του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, η οποία έχει εξελιχθεί στο alter ego του ομογενούς επιχειρηματία, αφού τον συνοδεύει σε όλες σχεδόν τις δημόσιες εμφανίσεις του, εκτελώντας κατά βάση χρέη μεταφράστριας, αλλά και συμβούλου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η όμορφη δικηγόρος, που αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, βρίσκεται στο πλευρό του κ. Σαββίδη σε όλες τις κρίσιμες συναντήσεις του με πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του τόπου.
Εξ απορρήτων
Φυσικά, ήταν παρούσα και στις συνομιλίες που είχε κατά καιρούς ο επιχειρηματίας με τον πρωθυπουργό (όπως πριν από μερικές ημέρες) και άλλα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. «Ο Σαββίδης εκτιμά ιδιαίτερα τις ικανότητές της. Εχει βέβαια αδυναμία στους εν Ελλάδι συγγενείς του, αλλά, αν δεν της είχε και απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλα τα επίπεδα, είναι βέβαιο πως δεν θα την είχε επιλέξει. Μαζί με τη Μαρία Γκοντσάρεβα (σ.σ.: 
εκτελεί χρέη τοποτηρητή των επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη στη Βόρεια Ελλάδα), είναι η πιο έμπιστη συνεργάτιδά του», λέει στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» άνθρωπος που ξέρει να ερμηνεύει όσο λίγοι τον εκ Ρωσίας ορμώμενο επενδυτή. Μάλιστα, κατά κοινή ομολογία η Σόνια κάνει ιδιαίτερα θετική εντύπωση στους συνομιλητές της, αφού, πέραν της εξωτερικής της εμφάνισης, ξεχωρίζει ταυτόχρονα και για την ευγένεια και την καλλιέργειά της. «Μπορεί να είναι εγκρατής σε τέτοιες περιστάσεις και να προσέχει τα λόγια της, αλλά κάλλιστα μπορεί να καταλάβει κανείς τη μόρφωση και τον χαρακτήρα της», επισημαίνουν όσοι έχουν συναναστραφεί την ανιψιά του ισχυρού άνδρα του ΠΑΟΚ. Αλλωστε, όπως όλοι σχεδόν οι γόνοι των οικογενειών που προέρχονται από τον Πόντο κι έχουν ζήσει στα χώματα όπου κάποτε μεγαλούργησε ο Ελληνισμός της περιοχής, διατηρεί ζωντανή στη μνήμη της την ποντιακή παράδοση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που θα τη δει κανείς σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στη συμπρωτεύουσα.
Ζωή-παραμύθι
Οσο για την προσωπική της ιστορία, θυμίζει εν πολλοίς παραμύθι, αφού μετά την πτώση της Σοβιετικής Ενωσης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου η οικογένειά της επιχείρησε 
να κάνει μια νέα αρχή μαζί με χιλιάδες άλλους Ελληνες του Πόντου. Ακόμη και σήμερα, όμως, μοιράζει τη ζωή της μεταξύ της Θεσσαλονίκης και της ρωσικής πόλης Κουρσκ, όπου ζουν δικοί της άνθρωποι και η ίδια είχε περάσει τα σχολικά της χρόνια (σ.σ.: η γενέτειρα της οικογένειας Σαββίδη είναι από το χωριό Σάντα της «Μικρής Ελλάδας», όπως αποκαλείται η περιοχή Τσάλκα του Πόντου). Μάλιστα, μέχρι και οι κολλητές φίλες της Σόνιας έχουν ποντιακές καταβολές, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν ρίξει κανείς μια ματιά στην προσωπική της σελίδα στο facebook, θα δει αναρτήσεις τόσο στα ελληνικά όσο και στα ρωσικά.
Εκτός των άλλων, η ανιψιά του Ιβάν Σαββίδη δεν παραλείπει να παρευρίσκεται σε ουκ ολίγες κοινωνικές εκδηλώσεις στην πόλη, ανάμεσα στις οποίες και αρκετές με φιλανθρωπικό περιεχόμενο.
Φυσικά, η 28χρονη κοπέλα δίνει το στίγμα της και στη νυχτερινή ζωή της συμπρωτεύουσας, προτιμώντας κυρίως τα ψαγμένα μπαράκια, ωστόσο δεν λείπουν οι φορές που θα τη βρει κανείς σε κάποια μεγάλη πίστα ή ένα «μοδάτο» κλαμπ. Επίσης, εμφανίζεται συχνά σε κάποιο από τα εστιατόρια του «Μακεδονία Παλάς», ιδιοκτησίας του πλούσιου θείου της.
Ερωτευμένη
πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Π», παρά την έντονη κοινωνική της ζωή, η Σόνια δεν έχει αφήσει χώρο για φλερτ, αφού δηλώνει πολύ ερωτευμένη με τον σύντροφό της και μάλιστα αμφότεροι δείχνουν εσχάτως τάσεις επισημοποίησης της σχέσης τους. Μέχρι νεωτέρας, όμως, η όμορφη δικηγόρος εξακολουθεί να ζει μόνη, ενώ προκειμένου να μη δίνει στόχο, σε κάποιες από τις εξόδους της συνοδεύεται -πέρα από πρόσωπα του φιλικού της περιβάλλοντος- από τον αδελφό της.
Οσο για τα μελλοντικά της σχέδια; Η ίδια λέει ότι πρώτα απ’ όλα την ενδιαφέρει να διακριθεί ακόμη περισσότερο στον χώρο της δικηγορίας, εντούτοις δεν είναι λίγοι αυτοί που στοιχηματίζουν πως αργά ή γρήγορα θα κατέβει στον στίβο της πολιτικής. Κάποιοι μάλιστα, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, θεωρούν πιθανή την υποψηφιότητά της για το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης στις επερχόμενες εκλογές, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν σαφή δείγματα για τον συνδυασμό που θα επιλέξει (αν και οι καλές σχέσεις που διατηρεί ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ με το Μέγαρο Μαξίμου ίσως τελικά να αποτελέσουν οιωνό αντίστοιχων εξελίξεων).
Τις σχετικές υπόνοιες ενισχύει βεβαίως και η αδυναμία που της δείχνει ο κ. Σαββίδης, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως την προωθεί συστηματικά.
Η φιλία με Καϊλή και Κεδίκογλου
Ενα από τα πρόσωπα που βρίσκονται πολύ κοντά στη Σόνια Σαββίδη είναι η Εύα Καϊλή, γεγονός που έδωσε τροφή στη φημολογία περί στήριξης της πρώην βουλευτίνας από τον επιχειρηματία για τη διεκδίκηση της δημαρχίας της Θεσσαλονίκης. Οι δύο νεαρές κυρίες γνωρίζονταν από χρόνια, όμως μετά την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στην ελληνική οικονομική πραγματικότητα ήλθαν ακόμη πιο κοντά, με την 28χρονη δικηγόρο να παίζει καταλυτικό ρόλο στην προσέγγιση του θείου της με την Εύα. «Θα τις δεις μαζί, είτε για καφέ στην παραλία, είτε βραδάκι για ποτό», σημειώνει κοινός γνωστός τους. Εκτός από την Εύα Καϊλή, η Σόνια έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος ως γνωστόν διατηρεί άριστες σχέσεις με τον κ. Σαββίδη, ενώ έχει ισχυρές διασυνδέσεις και στη Μόσχα, όπου πέρασε ένα σημαντικό μέρος της νιότης του.
του Θανάση Φουσκίδη, 
Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: