Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

"Καμπανάκι" για τις σχέσεις Χρυσής Αυγής με στρατό και αστυνομία από το 1999 - Έγγραφο ντοκουμέντο

Ερωτηματικά και προβληματισμό προκαλεί  το περιεχόμενο άκρως απόρρητου εγγράφου της Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 10/12/1999 που κάνει λόγο από τότε ότι η Χρυσή Αυγή έχει ''πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους''.
Η Έκθεση αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στις 17/4/2004 και την υπενθύμισε σήμερα σε άρθρο του στον Ριζοσπάστη ο δημοσιογράφος  κ. Νίκος Μπογιόπουλος που έχει γράψει και το μπέστ σέλλερ βιβλίο για την κρίση ''Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε!''.
Γράφει λοιπόν ο κ. Μπογιόπουλος :...

'' Ας δούμε τώρα μια ενδιαφέρουσα πλευρά των σχέσεων της Αστυνομίας με τη Χρυσή Αυγή. Δηλαδή των σχέσεων του κράτους των κεφαλαιοκρατών με τη Χρυσή Αυγή:

Το 2004 ήρθε στη δημοσιότητα ένα άκρως απόρρητο έγγραφο της ίδιας της Ελληνικής Αστυνομίας με ημερομηνία 10/12/1999. Το άκρως απόρρητο έγγραφο (δημοσιεύτηκε στα «Νέα», στις 17/4/2004), αναφερόταν στη Χρυσή Αυγή, και ανάμεσα στα άλλα έλεγε και τα εξής:

«β) Η οργάνωση (σ.σ.: η Χρυσή Αυγή) διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία αξιωματικούς και μόνιμους υπαξ/κούς του στρατού, αλλά και με αποστράτους.
γ) Διατηρεί πολύ καλές σχέσεις και επαφές με εν ενεργεία και αποστράτους αξ/κούς της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και με απλούς αστυνομικούς.
δ) Στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια των επετείων της 17ης Νοέμβρη, αλλά και άλλων εκδηλώσεων του αριστερίστικου και αναρχικού χώρου, η αστυνομία τούς προμήθευε με ασυρμάτους και κλομπς, για να τους εντοπίζουν και να τους κτυπούν, εμφανιζόμενοι ως «αγανακτισμένοι» πολίτες.
(...)
στ) Τα περισσότερα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ οπλοφορούν παράνομα, προμηθευόμενα όπλα από βουλευτές (της ΝΔ) παρουσιαζόμενοι ως συνοδοί τους».

Οι διεξάγοντες αυτές τις ημέρες τις ΕΔΕ ανώτατοι αξιωματικοί και των τριών Κλάδων - αλλά και οι κκ Δένδιας, Αβραμόπουλος και Βαρβιτσιώτης-  ας αναζητήσουν σήμερα κιόλας  για έλεγχο και αξιοποίηση το άκρως απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας,  του 1999,  για την Χρυσή Αυγή. Ισως κάτι να μάθουν παραπάνω. Το σπουδαιότερο δε ότι δεν πρέπει να ολιγωρήσουν όπως ενδεχομένως, πριν πριν 15 χρόνια΄και εν συνεχεία μέχρι σήμερα, κάποιοι συνάδελφοί τους στο στράτευμα, στην ΕΛΑΣ στο Λιμενικό... 


Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: