Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

-Ομπάμα: Στηρίζουμε την Ελλάδα -Σαμαράς: Είμαστε κάτι παραπάνω από σύμμαχοι

Τι δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός από την Ουάσινγκτον

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο. Όπως ήταν ήδη γνωστό η συνάντηση αναβαθμίστηκε με την...
παρουσία πολλών στελεχών της αμερικανικής κυβέρνησης. Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις των δύο ηγετών οι οποίοι σε μία πρώτη ανάγνωση φάνηκε να βρίσκονται στο ίδιο κλίμα.
Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», είπε ο Αμερικανός ενώ τόνισε πως η λιτότητα δεν είναι λύση δείχνοντας τη διαφορά αντίληψης που υπάρχει με τη Γερμανία. Ο ίδιος αναγνώρισε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις παρόλα αυτά εκτίμησε πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Όπως είπε, οι δύο αρχηγοί συζήτησαν επίσης για το ευρύτερο περιβάλλον στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, σημειώνοντας πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει ένα σταθεροποιητικό ρόλο. Καταλήγοντας δήλωσε ότι «είμαστε υπερήφανοι για τη φιλία με τον ελληνικό λαό».

 «Έχουμε περάσει δύσκολα, οι θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός είναι τεράστιες αλλά δεν θα γίνουν μάταια. Θα υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και θα δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη, και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. 
Αν πετύχει η Ελλάδα, θα είναι και ευρωπαϊκή επιτυχία, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς αναφερόμενος και στην ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός τελειώνοντας τις δηλώσεις του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην φιλία των δυο χωρών λέγοντας ότι οι δύο λαοί είναι κάτι παραπάνω από σύμμαχοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: