Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Ξύπνησαν στο υπουργείο Εξωτερικών και έβγαλαν ανακοίνωση!


Αργά το βράδυ της Δευτέρας...


Έπρεπε να το σχολιάσουμε δημόσια για να ξυπνήσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος από τις διακοπές του και να βγάλει ανακοίνωση το ΥΠΕΞ για όσα δραματικά συμβαίνουν στην Βόρειο Ήπειρο. 
Μετά την ανάρτηση μας το υπουργείο αργά το βράδυ της Δευτέρας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία λέει: 
Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για τα νέα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στην Πρεμετή και για την επίθεση εναντίον του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο...

Δευτέρα, 19 Αύγουστος 2013
"Μόλις τρεις ημέρες μετά τα απαράδεκτα γεγονότα που σημειώθηκαν στην Πρεμετή, σήμερα το πρωί, στην ίδια ακριβώς πόλη, πραγματοποιήθηκε βίαιη επίθεση κατά ενός Έλληνα πολίτη και ενός ομογενούς, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
Αμέσως μετά το ανωτέρω συμβάν, άγνωστοι εκσφενδόνισαν πέτρες εναντίον του κτηρίου του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, οι οποίες προκάλεσαν, ευτυχώς, μόνο υλικές ζημιές.
Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε απερίφραστα τις δύο σημερινές επιθέσεις, οι οποίες προκαλούν ερωτηματικά ως προς την ετοιμότητα και την βούληση των αρμοδίων Αλβανικών Αρχών να επιβάλουν την τάξη και να προστατεύσουν τα κτήρια των Διπλωματικών και Προξενικών μας Αρχών.
Αναμένουμε την άμεση σύλληψη των υπαιτίων από τις Αλβανικές Αρχές, οι οποίες οφείλουν να θέσουν πάραυτα ένα τέλος στην ανεπίτρεπτη αυτή κατάσταση που θέλουμε να ελπίζουμε ότι έχει διαμορφωθεί ερήμην της Αλβανικής Κυβέρνησης.

Ο Πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα εκλήθη άμεσα στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας"
parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: