Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

«Θανατηφόρος» ο γάμος με μικρότερο άνδρα - Πόσο μειώνει το προσδόκιμο ζωής των γυναικών

«Θανατηφόρος» ο γάμος με μικρότερο άνδρα - Πόσο μειώνει το προσδόκιμο ζωής των γυναικώνΚαι ενώ έχουν ξεπεραστεί όλα τα ταμπού και οι γυναίκες πλέον δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παντρευτούν έναν νεότερό τους άνδρα, 

μια έρευνα Γερμανών επιστημόνων έρχεται να ταράξει τα νερά αφού καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο γάμος με έναν μικρότερο άνδρα αποδεικνύεται για τις γυναίκες... θανατηφόρος.
Σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών «Μαξ Πλανκ» το οποίο....
μελέτησε τις περιπτώσεις περίπου δύο εκατομμυρίων ζευγαριών από τη Δανία, οι γυναίκες που είναι μεγαλύτερες από το σύζυγό τους έχουν κατά 20% μεγαλύτερες πιθανότητες θνησιμότητας από τις υπόλοιπες.
Γενικά οι έρευνες, όπως αναφέρει το clickatlife καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ναι μεν ο γάμος αυξάνει το προσδόκιμο ζωής αλλά διευκρινίζουν ότι ο γάμος με νεότερο άνδρα «κλέβει» χρόνια από τη ζωή της γυναίκας ενώ αντίθετα, ο γάμος με νεότερη γυναίκα «προσθέτει» χρόνια στον άνδρα.
Οσο για τις πιθανές αιτίες που ο γάμος με νεότερο άνδρα αποδεικνύεται θανατηφόρος για μια γυναίκα; 
Οι επιστήμονες αναφέρουν καταρχήν ότι είναι εξαιρετικά πιθανό όταν μια μεγαλύτερη γυναίκα παντρευτεί ένα νεότερο άνδρα να δυσανασχετήσει μέσα στο κοινωνικό του περιβάλλον που θα αποτελείται σίγουρα από ανθρώπους νεότερης από αυτήν ηλικίας, επιχείρημα το οποίο λαμβάνει άλλες διαστάσεις αν ανολογιστεί κανείς ότι οι γυναίκες ωριμάζουν γρηγορότερα από τους άνδρες.
Επιπλέον, ο γάμος μιας μεγαλύτερης γυναίκας με ένα νεότερο άνδρα ακόμη αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από μια μερίδα της κοινωνίας, κάτι το οποίο ασκεί πίεση και δημιουργεί άγχος και ενοχές στο ζευγάρι. 
Τα συναισθήματα αυτά, τα βιώνει εντονότερα η γυναίκα η οποία αγχώνεται υπερβολικά και έτσι χωρίς καν να το καταλαβαίνει βλάπτει την υγεία της και μειώνει το προσδόκιμο ζωής της.
Στον αντίποδα, οι άνδρες επωφελούνται από μια νεότερη γυναίκα, αφενός, γιατί λόγω ιδιοσυγκρασίας νιώθουν επιτυχημένοι που έχουν κατορθώσει να έχουν στο πλευρό τους μια νέα και όμορφη γυναίκα και αφετέρου γιατί θεωρούν υποχρέωσή τους να μεταδώσουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στη νεότερη σύζυγτό τους.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: