Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Βίλα χλιδής πουλάει στην Αγγλία ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: 10 κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, πισίνα, γήπεδο τένις... για 6,4 εκατ. ευρώ

Βίλα χλιδής πουλάει στην Αγγλία ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: 10 κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, πισίνα, γήπεδο τένις...για 6,4 εκατ. ευρώΣτο «σφυρί» έβγαλε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τη βίλα του στο Τσόμπχαμ του Σάρεϊ όπου κατοικούσε το 1967 όταν εκδιώχθηκε από την Ελλάδα, έναντι 6,42 εκατ. ευρώ.

Όπως γράφουν οι Sunday Times οι οποίοι δημοσιεύουν την αγγελία πώλησης της κατοικίας του 73χρονου τέως βασιλιά, και αναδημοσιεύουν σήμερα τα Νέα, πρόκειται για ένα υπερπολυτελές σπίτι το οποίο έχει πέντε δωμάτια υποδοχής, 10 κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, μεγάλη ταράτσα και θερμαινόμενη πισίνα, γήπεδο τένις, λιβάδι για άλογα, αλλά και έναν οπωρώνα έκτασης περίπου 32 στρεμμάτων.
Όπως αναφέρεται στην αγγελία, το σπίτι χτίστηκε το 1883 και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της περιοχής, προσφέροντας εκπληκτική θέα μέσα σε ένα...
καθαρά «βρετανικό» περιβάλλον, με καταπράσινα δένδρα και λιμνούλες, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται το κολέγιο του Ιτον και ο ιππόδρομος του Ασκοτ.
Το εσωτερικό του σπιτιού, είναι εξίσου υπερπολυτελές, καθώς διαθέτει εντυπωσιακά τζάκια, αίθουσα μπιλιάρδου με ξύλινη επένδυση στους τοίχους, γκαράζ για τρία αυτοκίνητα και ειδικά δωμάτια για δεξιώσεις.
Το σπίτι του τέως βασιλιά -για τον οποίο η βρετανική εφημερίδα σε μελό ύφος κάνει λόγο για τον «εξόριστο βασιλιά της Ελλάδας»- έχει και ιστορική αξία, καθώς όχι μόνο κατέφυγε εκεί το 1967 όταν έγινε το στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα, αλλά από εκεί έμαθε τον Δεκέμβριο του 1974 πως οι Ελληνες αποφάσισαν με δημοψήφισμα πως δεν ήθελαν να επιστρέψει στη χώρα.
Ο Κωνσταντίνος, ο οποίος πουλά την έπαυλη του για 6,42 εκατ. ευρώ (5,5 εκατ. στερλίνες), είχε προ πολλού εγκαταλείψει την αγγλική εξοχή και πλέον η βίλα στου στο Στανγιαρντς, περιμένει τον νέο της αγοραστή.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: