Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ο Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με 74%

Τι ποσοστό έλαβαν οι άλλοι δύο υποψήφιοι. Τι αποφάσισαν για την κατάργηση των συνιστωσών

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ψηφοφορίας για την ανάδειξη των 200 μελών της ΚΕ του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ και η καταμέτρηση έβγαλε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον Αλέξη Τσίπρα με 74,08%, ήτοι 2.477 ψήφους. 
Η κ. Σίσσυ Βωβού έλαβε 157 ψήφους που αντιστοιχούν στο 4,69% και ο κ. Πάνος Ηλιόπουλος έλαβε 22 ψήφους, δηλαδή ποσοστό 0,6%. 
Οι εγγεγραμμένοι ήταν 3430, ψήφισαν 3412, τα έγκυρα ήταν 3344, τα άκυρα 68 και τα λευκά 688 (20,57%).
Μετά την εκλογή του στην προεδρία, ο κ. Τσίπρας προέβη στην παρακάτω δήλωση: 
"Το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα μεγάλο βήμα, έναν ιστορικό σταθμό για την Aριστερά και τη δημοκρατία. Τρεισήμισι χιλιάδες σύνεδροι από όλη την Ελλάδα έβαλαν τη σφραγίδα τους στη γέννηση του καινούργιου. Με ανοιχτό και ζωντανό δημοκρατικό διάλογο. Με καθαρές αποφάσεις. Κάναμε το ιστορικό βήμα. Από αύριο, με το νέο μας Κόμμα, όλες και όλοι μαζί, πιο ενωμένοι και πιο δυνατοί από ποτέ, ξεκινάμε τη μεγάλη και νικηφόρα πορεία. Για να σταματήσουμε την κοινωνική καταστροφή και να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα".



Νωρίτερα, εύλογο χρόνο για την αυτοδιάλυση των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισε η πλειοψηφία του Συνεδρίου του κόμματος. Στο πλαίσιο της συζήτησης επί του καταστατικού η πλειοψηφία του Συνεδρίου υπερψήφισε την πρόταση να δοθεί στις συνιστώσες (που δεν έχουν αυτοδιαλυθεί) εύλογος χρόνος για την αυτοδιάλυση τους μετά από διαβούλευση αντικαθιστώντας την αρχική πρόταση που προέβλεπε δύο με τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: