Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Βρείτε τον πιο ασφαλή τρόπο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και θα κερδίσετε 100.000 ευρώ

Βρείτε τον πιο ασφαλή τρόπο εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ και θα κερδίσετε 100Τι θα συμβεί αν η Βρετανία θελήσει να βγει από την Ευρωπαϊκή Ενωση; 

Ενα Ινστιτούτο μελετών αποφάσισε να βρει την καλύτερη απάντηση για το Brexit. Και προσφέρει 100.000 ευρώ για αυτή.
Πρόκειται για διαγωνισμό που προκήρυξε το Ινστιτούτο Οικονομικών υποθέσεων. Οπως εξήγησαν οι εμπνευστές του, υπάρχει ανάγκη να βρεθεί ένα αξιόπιστο σχέδιο για την περίπτωση που οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την ΕΕ στο δημοψήφισμα που έχει υποσχεθεί να διοργανώσει ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον...


Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε μεμονωμένα πρόσωπα, ομάδες και ινστιτούτα, ενώ το γεγονός ότι το έπαθλο θα δοθεί σε ευρώ- και όχι λίρες- συμβολίζει την άποψη της κριτικής επιτροπής ότι η έξοδος από την ΕΕ θα πρέπει να στρέψει την Βρετανία σε μια ανοιχτή αγορά και όχι να την περιορίσει στην εσωτερική αγορά της και να την οδηγήσει στην εσωστρέφεια.

Τον Ιανουάριο ο Κάμερον είχε ανακοινώσει ότι θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους υπό τους οποίους μετέχει η Βρετανία στην ΕΕ και στη συνέχεια, εφόσον επανεκλεγεί το 2015, να οργανώσει ένα δημοψήφισμα για το θέμα, μέχρι το 2017. Ωστόσο αρκετοί εντός του Συντηρητικού κόμματος, βλέποντας τα υψηλά ποσοστά που συγκεντρώνει το αντιευρωπαϊκό, λαϊκιστικό κόμμα UKIP, ζητούν να οργανωθεί νωρίτερα το δημοψήφισμα.

Οι Βρετανοί πάντως εμφανίζονται έτοιμοι να εγκαταλείψουν την ΕΕ. Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα έδειξε πως το 35% θέλει να διεξαχθεί άμεσα το δημοψήφισμα και το 43% δηλώνει ότι θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: