Από τις 30 Ιουνίου όταν ο λαός οργανώθηκε μαζικά πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταχρίρ με σκοπό την πτώση του Αιγύπτιου προέδρου, δεκάδες γυναίκες έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.
Κάποια από τα θύματα βιασμών έδωσαν τη δική τους τραγική μαρτυρία μιλώντας στην κάμερα της οργάνωσης Human Rights Watch, μιλώντας για τις δραματικές στιγμές που πέρασαν στα χέρια των βιαστών τους.

«Μου άρπαξαν τα πόδια και με αναποδογύρισαν. Τότε σήκωσαν τα πόδια μου και με βίασαν όπως αυτοί ήθελαν», δηλώνει η Γιασμίν ελ-Μπαραμαγουάι σοκαρισμένη ακόμα από την τραυματική εμπειρία της.
«Πριν ξεκινήσω να καταγράφω με την κάμερα ήδη μπροστά μου πραγματοποιούνταν τρεις επιθέσεις. Ακούγαμε τις κραυγές, αλλά δεν υπήρχαν αρκετοί εθελοντές για να σώσουν τα κορίτσια, κάποιοι μάλιστα είχαν δεχθεί ξυλοδαρμό από άλλους και αιμορραγούσαν», λέει η Αίντα αλ-Κασίφ, η οποία δέχθηκε τη βάρβαρη επίθεση ανδρών.

Κανένα από τα θύματα ωστόσο δεν πιστεύει ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη, καθώς η σεξουαλική κακοποίηση αποτελεί μέρος της καθημερινότητας των Αιγυπτίων, ενώ οι τοπικές αρχές δεν προχωρούν σε συλλήψεις. 
Η Αιγύπτια επικεφαλής της Human Rights Watch, Χέμπα Μοράγιεφ, δηλώνει πως οι κυβερνήσεις δεν αντιμετώπισαν σοβαρά το ζήτημα της βίας, με αποτέλεσμα η τοπική κοινωνία να το αποδεχθεί κατηγορώντας τα θύματα. «Σχολιάζουν το πώς ντύθηκε μία γυναίκα, τον τρόπο που περπατά, χωρίς να παραδέχονται ότι πρόκειται για έγκλημα», σχολιάζει η Μοράγιεφ.
Το σοκαριστικό που προκύπτει από το βίντεο είναι η μαρτυρία ενός νεαρού Αιγύπτιου, ο οποίος υποστηρίζει πως η σεξουαλική κακοποίηση είναι «κακή συνήθεια», επιρρίπτοντας ευθύνες στις γυναίκες.

«Από τα ρούχα που φορούν, τον τρόπου που περπατούν. Τα πάντα. Ωθούν τους Αιγύπτιους να το κάνουν», υποστηρίζει μπροστά στην κάμερα ο νεαρός.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch) έκανε λόγο για τουλάχιστον 91 περιπτώσεις ενώ η οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών Nazra, μίλησε για άλλους πέντε βιασμούς την Παρασκευή.
Το HRW τόνισε ότι οι γυναίκες-θύματα δεν αποκαλύπτουν τις επιθέσεις εις βάρος τους, φοβούμενες τον κοινωνικό στιγματισμό.