Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: "Το μαύρο της ΕΡΤ θα φύγει. Αλλά δεν επιστρέφουμε στο αμαρτωλό καθεστώς"

Ο πρωθυπουργός, στη δήλωσή του από το μέγαρο Μαξίμου, κατέστησε σαφές πως δεν επιθυμεί εκλογές, ότι είναι ανοιχτός στο τρικομματικό σχήμα αλλά εάν αυτό δεν ευοδωθεί, τότε θα προχωρήσει μόνος του

Διάγγελμα Σαμαρά από allthewebnews
"Από όταν ανέλαβα την λειτουργία της την λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης, είχα πει πως ...
οι προτεραιότητες μου είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, να προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις και να φέρουμε την ανάκαμψη με ορίζοντα τετραετίας"
Από την αρχή της ολιγόλεπτης ομιλίας του κ. Σαμαρά φάνηκε η ουσία των λόγων του. Επί της ουσίας είπε πως όποια υποχώρησε μπορούσε να κάνει, την έκανε.
"Μέσα σε αυτόν το χρόνο έγιναν πολλά. Αυτό που προέχει είναι να πιάσουν τόπο οι θυσίες του λαού. Οι μεταρρυθμίσεις όμως δεν μπορούν να προχωρήσουν επαναλαμβάνοντας τα σφάλματα του παρελθόντος. Στο σημείο αυτό είχαμε μία σοβαρή διαφωνία με τα άλλα κόμματα που συμμετέχουν στην τρικομματική, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Έκανα προσπάθειες να αποκατασταθεί η ενότητα και να βρεθεί λύση. Να προχωρήσουμε όλοι μαζί.
Στη χθεσινή συνάντηση υπήρξε συμφωνία να αποκατασταθεί η λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. Ο διαχειριστής θα προσλάμβανε με 3μηνες συμβάσεις τους εργαζόμενους, όλους εκείνους οι οποίοι θα ήταν απαραίτητοι. Κι όπως ακούσατε σήμερα από τον κ. Βενιζέλο, δέχτηκα ο αριθμός να φτάσει τους 2.000. Αυτό ήταν το μόνο θέμα που έμενε προς διαπραγμάτευση".
"Είχα συμφωνήσει και για νέο υφυπουργό, που θα προέρχεται από τα άλλα δύο κόμματα. Εγώ έκλεισα την αμαρτωλή ΕΡΤ, ας είχαν δικό τους υφυπουργό για νέα ΕΡΤ. Σήμερα στη συζήτηση ο Φώτης Κουβέλης, που είχε συμφωνήσει χθες, επανήλθε στην παλιά του θέση. Και ζήτησε αυτό που δεν έχει γίνει ποτέ. Να επιστρέψουμε στο αμαρτωλό παρελθόν, να μην υπάρχει ελπίδα ότι κάποτε θα άλλαζε κάτι στην ΕΡΤ.
Το μαύρο, θα φύγει, αλλά στο αμαρτωλό καθεστώς δεν θα επιστρέψουμε. Ο κ. Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ, επέλεξαν να μη στηρίξουν τη λύση αυτή. Το ΠΑΣΟΚ θαρραλέα τη δέχθηκε. Θέλω να προχωρήσουμε. Στόχος είναι να προχωρήσουμε με ορίζοντα 4ετίας. Ελπίζουμε και στη στήριξη της ΔΗΜΑΡ. Κανείς δεν θέλει εκλογές, αλλά ασφαλώς δεν πρέπει να θέλει και ακυβερνησία".
Και κατέληξε λέγοντας:
"Σήμερα κλείσαμε ένα χρόνο ως κυβέρνηση. Μας μένουν άλλα τρία χρόνια. Θα τα εξαντλήσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: