Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Γιατί δεν βγαίνει η «εξίσωση»

Σχεδόν δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται το ελληνικό αίτημα για αλλαγή του στόχου που αφορά στις αποκρατικοποιήσεις εντός του 2013, από την ελληνική κυβέρνηση.

Ως γνωστόν, έχει ήδη γίνει ένα «κούρεμα», καθώς από τα αρχικά 2,6 δισ. ευρώ, τα προσδοκώμενα έσοδα έπεσαν στα 2 δισ. και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οδεύουμε ολοταχώς προς το 1,5 δισ., εφόσον η τρόικα κάνει αποδεκτό το ελληνικό αίτημα.
Επισήμως, πάντως, η κυβέρνηση και το...
οικονομικό της επιτελείο, διαψεύδουν αυτή την προοπτική. Αυτή άλλωστε είναι η "βασική γραμμή" του Μεγάρου Μαξίμου, που διαψεύδει οτιδήποτε περί του αντιθέτου.

Όμως, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν για νέα μείωση του στόχου, από τη στιγμή που η εμπλοκή στη ΔΕΠΑ είναι δεδομένη και κάτι ανάλογο φαίνεται ότι πάει να συμβεί και με την περίπτωση του ΟΠΑΠ.

Τα νούμερα δεν βγαίνουν, οι στόχοι πέφτουν ο ένας μετά τον άλλον, και το μόνο που λένε από την κυβέρνηση είναι ότι δεν πρόκειται να πάρουν επιπλέον μέτρα. Το πώς θα λυθεί αυτή η εξίσωση πάντως δεν το αναλύει κανείς. Ενδεχομένως να έχουν υπόψη τους κάτι το οποίο όλοι οι υπόλοιποι το αγνοούν...


Πηγή:Voria

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: