Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Νέο ρήγμα στη ΔΗΜΑΡ! 4 στελέχη κάνουν λόγο για "άλμα στο κενό"

Η επιστολή! 
Τέσσερα ακόμα στελέχη της ΔΗΜΑΡ διαφωνούν με την απόφαση του Κυρ - Φώτη να αποχωρήσει από την κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για άλμα στο κενό. 
Τα 4 στελέχη της Εκτελεστικής Γραμματείας, λένε πως η τακτική του Κουβέλη θα έχει αυτοκτονικά αποτελέσματα.
Ολόκληρη η επιστολή :

"Το άλμα στο κενό έγινε. Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. 
Η κίνηση αυτή φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών. 
Η ΔΗΜΑΡ, ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειωθότα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ. 
Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του.

Γιάννης Αντωνίου
Γεράσιμος Γεωργάτος
Σταύρος Λιβαδάς
Δώρα Τσικαρδάνη"

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Ενδοκομματικές εντάσεις προκαλεί στη ΔΗΜΑΡ η αδιάλλακτη στάση του Φώτη Κουβέλη, η οποία οδήγησε την τρικομματική κυβέρνηση σε μείζονα κρίση. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να εμφανιστούν τις επόμενες ώρες διασπαστικές τάσεις και από κορυφαία στελέχη του κόμματος εάν ο κ. Κουβέλης επιμείνει στις θέσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σκληρή εισήγηση για την ΕΡΤ με τις εξάμηνες συμβάσεις για όλους τους εργαζόμενους με την οποία προσήλθε ο κ. Κουβέλης στο Μέγαρο Μαξίμου, ανήκει στον Παναγιώτη Παναγιώτου (Παν - Παν), πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ ως το 2002 και υποψήφιο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ το 2004.

Ηδη δύο στελέχη της εκτελεστικής επιτροπής, οι Γιάννης Αντωνίου και Σταύρος Λιβαδάς κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους διαφωνώντας πλήρως με τη στρατηγική ρήξης και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Βασίλης Οικονόμου αποδοκίμασε τον Φώτη Κουβέλη για τους χειρισμούς του, ενώ ο βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, στενός συνεργάτης του προέδρου της ΔΗΜΑΡ εξέφρασε την άποψη να υπάρξει προσπάθεια συμφωνίας με τη ΝΔ. «Να μη χτυπήσουμε το χέρι στο μαχαίρι» ήταν η χαρακτηριστική φράση του.

Εκπληξη προκάλεσε το ξέσπασμα του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος μιλώντας στο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Χατζησωκράτη του είπε φανερά εκνευρισμένος ότι δεν έχει κανένα λόγο να συμμετέχει σήμερα στη νέα κοινή συνεδρίαση της ΚΟ της εκτελεστικής επιτροπής.

Ο κ. Ψαριανός εξέφρασε επίσης την απορία του γιατί μέχρι το απόγευμα υπήρχε στη ΔΗΜΑΡ ένα συναινετικό κλίμα και λίγο πριν από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών το κλίμα ανετράπη και επικράτησε η σκληρή γραμμή σύγκρουσης με τον κ. Σαμαρά.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπέρ της ρήξης τοποθετήθηκαν η υφυπουργός Υγείας Φωτεινή Σκοπούλη και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης οι οποίοι χρησιμοποίησαν σκληρές εκφράσεις για τον Αντώνη Σαμαρά.



Πηγή: O Παν-Παν είναι ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την αδιαλλαξία Κουβέλη - Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ