Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Πάγκαλος... ο "χονδρός μπάσταρδος"

Πάγκαλος... ο χονδρός μπάσταρδος
Σκληροί χαρακτηρισμοί κατά Πάγκαλου από τον δημοσιογράφο Γκρεγκ Πάλαστ...
Εξαιρετικά αιχμηρός είναι για τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο δημοσιογράφος των New York Times, του BBC και του Guardian, Γκρεγκ Πάλαστ.
Ο Πάλαστ στρέφεται κατά του πρώην αντιπρoέδρου της κυβέρνησης για τις δηλώσεις του, με τις οποίες επιρρίπτει ευθύνες στους Έλληνες πολίτες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και χαρακτηρίζει όσους δεν αποδέχονται την λιτότητα «φασίστες, κομμουνιστές ή συνομωσιολόγους»...



Ο γνωστός δημοσιογράφος αποκαλεί τον Θεόδωρο Πάγκαλο «χοντρομπάσταρδο», λέγοντας πως «θεωρεί ότι τα μικρά ελληνόπουλα πρέπει να σταματήσουν να πεινάνε».

«Ο Πάγκαλος κατηγορεί τους εργαζόμενους ότι ευθύνονται για την πείνα και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Αλλά δεν είναι δικό του το λάθος και παρόλο που ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που αντιμετώπισε τον πυρήνα της κρίσης, γιατί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οτιδήποτε;» αναφέρει.

Καθώς βρισκόταν στην ουρά μαζί με τον Θ.Πάγκαλο για καφέ, στο Eurasia Media Forum στο Καζακστάν,  ο πρώην υπουργός φέρεται να είπε στον αρθρογράφο ότι «όποιος αντιδρά στην λιτότητα είναι φασίστας ή κομμουνιστής ή συνομωσιολόγος» . «Δεν μου εξήγησε βέβαια σε ποια από τις προαναφερθείσες κατηγορίες εντάσσεται ένας 11χρονος που λιποθυμά από την πείνα» σχολιάζει ο Γκρεκ Πάλαστ.

Ο Γκρεκ Πάλαστ παραθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι Έλληνες  εργάζονται 619 ώρες το χρόνο περισσότερες από τους Γερμανούς και πολύ περισσότερες από τους Βρετανούς και τους Αμερικανούς.


Το κείμενο του Πάλαστ έχει δημοσιευθεί στην στήλη του στο περιοδικό Vice και στην προσωπική ιστοσελίδα gregpalast.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: