Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ανακωχή στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο συνέδριο οι τελικές αποφάσεις για τις συνιστώσες


Υπερψηφίστηκαν, οι θέσεις που θα είναι η βάση συζήτησης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. 
Διαφωνεί με κατάργηση των συνιστωσών η Αριστερή Πλατφόρμα. 
Αινιγματική δήλωση Γλέζου
Ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με την έγκριση των θέσεων, που θα αποτελέσουν τη βάση για συζήτηση, μέχρι το συνέδριο του κόμματος (10-14 Ιουλίου)...
Στην ψηφοφορία για τις θέσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η πρόταση Τσίπρα για αυτοκατάργηση των συνιστωσών, βρέθηκαν και 16 λευκά.
Στο τραπέζι του προσυνεδριακού διαλόγου βρίσκονται και οι "Θέσεις" της Αριστερής Πλατφόρμας η οποία έχει εκφράζει την διαφωνία της με την διάλυση των συνιστωσών, θέμα που επίσης θα αποφασίσει τελικά το συνέδριο.
Η Κεντρική Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι οι εγγραφές νέων μελών θα γίνουν μέχρι τις 10 Ιουνίου. Εγγραφές θα μπορούν να γίνουν και αργότερα αλλά όσοι εγγραφούν μετά τις 10 Ιουνίου δεν θα έχουν δικαίωμα ψήφου.
Με βάση το μέτρο 1:10 οι σύνεδροι θα ανέλθουν γύρω στις 3000. Αν όμως υπάρξει ρεύμα νέων εγγραφών είναι πιθανόν ο αριθμός αυτός να αυξηθεί.
Η πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα για αυτοδιάλυση των συνιστωσών, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Ο Μανώλης Γλέζος και τέσσερις επικεφαλής συνιστωσών, με ανακοίνωσή τους, άσκησαν σκληρή κριτική για την απόφαση, κάνοντας λόγο για "κινήσεις προς τέρψην της τρικοματικής κυβέρνησης".
Ο Μανώλης Γλέζος με νέα δήλωσή του φαίνεται να κάνει ένα βήμα πίσω ως προς την κριτική του στον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για "ενιαία δράση", ωστόσο αφήνει αιχμές για "όποιον επιχειρεί να αλλοιώσει το πολιτικό σχήμα "που κέρδισε την εμπιστοσύνη του λαού".
"Ο γόνιμος διάλογος, που αναπτύχθηκε στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, αποδεικνύει τα παρακάτω: Μοναδικός δρόμος μας είναι ότι ο Ενιαίος Φορέας, τον οποίο ίδρυσαν οι πολιτικοί οργανισμοί που σήμερα συναποτελούμε, πρέπει να αποκτήσει μόνο ενιαία δράση, χωρίς ξεχωριστές εμφανίσεις. Όποιος επιχειρεί να αλλοιώσει το πολιτικό σχήμα που κέρδισε την εμπιστοσύνη του Λαού στις εκλογές, ενταφιάζει ό,τι δημιουργήσαμε" δήλωσε ο κ. Γλέζος.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: