Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Ατιμωρησία για τους κοπανατζήδες: Δημόσιοι υπάλληλοι λείπουν 22 μέρες το μήνα!


Ατιμώρητοι οι κοπανατζήδες στο Δημόσιο.

Ποινές χάδι για τους πρωταγωνιστές της κοπάνας. 

Πάνω από 100 ακραίες περιπτώσεις


Τραγελαφικές καταστάσεις στο Δημόσιο με τους κοπανατζήδες να πέφτουν στα μαλακά από τα Πειθαρχικά.
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής, τα στοιχεία που έχουν κοινοποιηθεί στο γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή Δημοσίας Διοίκησης είναι...
αποκαλυπτικά.
Ειδικότερα, καταγράφονται 141 υποθέσεις από το 2004 έως και το 2011, 141 ακραίες περιπτώσεις υπαλλήλων που ήταν εξαφανισμένοι από τις... υπηρεσίες τους δεν τιμωρήθηκαν όπως θα έπρεπε.
Στη λίστα καταγράφονται περιπτώσεις υπαλλήλων οι οποίοι απουσίαζαν από τα καθημερινά τους καθήκοντα αδικαιολόγητα για 22 μέρες συνεχόμενες ή για περισσότερες από 30 μέρες σε διάστημα ενός έτους.
Κάτι τέτοιο επισύρει επιβολή ποινής οριστικής παύσης, δηλαδή απόλυσης κάτι που δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Από τις 141 περιπτώσεις που εκδικάστηκαν στα Πρωτοβάθμια Πειθαρχικά στις 32 που αντιστοιχούν στο 22,6% επιβλήθηκε η ποινή χάδι της έγγραφης επίπληξης!
Αντίστοιχα σε 60 περιπτώσεις, επιβλήθηκε η ποινή της περικοπής αποδοχών και σε 42 υπαλλήλους επιβλήθηκε η ποινή της προσωρινής παύσης από την εργασία τους. Σε δύο υποθέσεις επιβλήθηκε η ποινή της στέρησης δικαιώματος προαγωγής και 3 υπάλληλοι υποβιβάστηκαν κατά έναν βαθμό.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζής ενεργοποίησε το δικαίωμα της ένστασης προκειμένου να παραπεμφθούν στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό αλλά και στον ανώτατο βαθμό εκδίκασης η κοπάνα παρέμεινε ατιμώρητη, καθώς μόνο δέκα υπάλληλοι αποπέμφθηκαν από τις υπηρεσίες τους.
Από το σύνολο των περιπτώσεων, 55 δεν έχουν ακόμα εκδικαστεί, ενώ από τις υπόλοιπες 86 παραπέμφθηκαν για νέα κρίση στα πρωτοβάθμια πειθαρχικά 8 υπάλληλοι, απαλλάχτηκαν 3 και απορρίφθηκε η ένσταση σε 7. Την ποινή της έγγραφης επίπληξης δέχτηκαν σε δεύτερο βαθμό 5 υπάλληλοι, ενώ περικόπηκαν οι αποδοχές σε 34 περιπτώσεις. Τέλος η ποινή της προσωρινής παύσης, η οποία θεωρείται από τις βαρύτερες κυρώσεις, επιβλήθηκε σε 15 υπαλλήλους.
Τα πρωτεία της... κοπάνας κρατούν οι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας ενώ τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι εκπαιδευτικοί, και στη τρίτη θέση έρχονται οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.
Άφαντος υπάλληλος της Βουλής επί 5 μήνες
Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας θα μπορούσε να είναι η περίπτωση υπαλλήλου της Βουλής ο οποίος έτσι απλά άρχισε να μην έρχεται στη δουλειά του χωρίς καμία ειδοποίηση. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο βασίζεται σε κοινοβουλευτικές πηγές, οι συνάδελφοι άρχισαν να ανησυχούν για τον ίδιο και ειδοποίησαν τον τμηματάρχη. Όταν επικοινώνησαν μαζί του εκείνος δε φάνηκε πρόθυμος να επιστρέψει στα καθήκοντά του.
Οι διαδικασίες που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις κινήθηκαν από την υπηρεσία μετά από 4 μήνες απουσίας του! Ο εν λόγω υπάλληλος παραπέμπθηκε στο πειθαρχικό του Κοινοβουλίου το οποίο αποφάσισε να τον θέσει σε αργία, δηλαδή να του διακόψει τη μισθοδοσία μέχρι νεωτέρας.
Όμως, σύμφωνα πάντα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Βουλής, εμφανίστηκε φανερά εκνευρισμένος, απειλώντας τους πάντες, λέγοντας "μην ανοίξω το στόμα μου και πω τι γίνεται επί χρόνια εδώ μέσα".
Τώρα ο ίδιος αναμένεται να επαναπαραπεμφθεί στο πειθαρχικό με το ερώτημα της οστικής απόλυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: