Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σκηνές απείρου κάλλους στην προανακριτική - video

Δεν έχει εισαχθεί τίτλοςΑναφερόμενος σε όλα όσα έγιναν από το πρωί ο κ. Βενιζέλος, συνομιλώντας με δημοσιογράφους είπε : 

«Όσα έγιναν πρέπει να παρουσιαστούν σε συνέδριο. Η κυρία Κωσταντοπουλου είναι πρόβλημα. Νομίζω πάντως ότι διασκεδάσαμε όλοι».

Από την πλευρά της η κ. Κωσταντοπουλου κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο ότι «συστηματικά δεν απαντούσε στις ερωτήσεις ειδικά σε εκείνες που είχαν να κάνουν με τη διαδρομή του USB»
ΌΛΟΙ ΟΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ και τα VIDEO ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ: ... 

Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε η ένταση στην προανακριτική της Βουλής με μια σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ευ. Βενιζέλο και τον Ηλία Κασιδιάρη. Οι δυο άντρες αντάλλαξαν βαρείς χαρακτηρισμούς, ενώ ο κ. Κασιδιαρης έφτασε στο σημείο να πετάξει ποτήρια και να σπάσει μικρόφωνα πριν αποχωρήσει από την Επιτροπή. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προεδρου της Επιτροπής κ. Χρηστου Μαρκογιαννάκη.
Το θερμό επεισόδιο ξεκίνησε όταν κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του κ. Βενιζέλου, ο κ. Κασιδιαρης κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι λέει "ψέματα και ανοησίες" και ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε από τον κ. Κασιδιαρη να μην διακόπτει τη συνεδρίαση. Λόγω της έντασης, η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά και ο κ. Βενιζέλος βγήκε από την αίθουσα και είχε μια σύντομη συνομιλία με τους δημοσιογράφους. " Υπάρχει αυξημένη ένταση λόγω τεστοστερόνης. Είναι θέμα ενδοκρινολογικό. Και σε κάθε περίπτωση η ιατρική δεν έχει απαντήσει αν η ψυχιατρική προηγείται της ενδοκρινολογίας η το αντίθετο", σχολίασε ο κ. Βενιζέλος. 

 

Αμέσως μετά την επανέναρξη της Συνεδρίασης, ο κ. Κασιδιάρης, έχοντας πληροφορηθεί το σχόλιο του κ. Βενιζέλου, ζήτησε να πάρει τον λόγο προκειμένου να καταγγείλει ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλά απαξιωτικά για τα μέλη της Επιτροπής στους διαδρόμους της Βουλής.





Ο διάλογος που ακολούθησε οδήγησε στην έκρηξη:

Βενιζέλος: Σας παρακαλώ κ. Κασιδιαρη. Κύριε πρόεδρε προστατεύετε με.

Κασιδιάρης: Εγώ δεν είμαι απατεώνας και λαμόγιο. Είμαι άντρας.

Βενιζέλος: Είσαι όμως φασίστας και δεν μπορεί η Βουλή να κάνει διάλογο μαζί σου.

Κασιδιάρης: Άντε σκάσε ρε γελοίε χοντρέ! Που θα μου πεις ΕΣΥ για τεστοστερόνη. ΕΣΥ δεν έχεις τεστοστερόνη που ανεβαίνεις στο βήμα της Βουλής και λες "Άντε καλε"..!...

Μαρκογιαννάκης: Κύριε Κασιδιάρη, σας παρακαλώ δεν έχετε τον λόγο.

Στο σημείο αυτό ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής άρχισε να χτυπά με δύναμη το χέρι στο έδρανο με αποτέλεσμα να σπάσουν κάποια ποτήρια, ενώ άρχισε να τραβά με μανία τα μικρόφωνα με αποτέλεσμα να προκαλέσει ζημιές και στη συνέχεια αποχώρησε από την αίθουσα.

Σύμφωνα με τον κ. Κασιδιάρη, ο πρόεδρος της Επιτροπής τον απέβαλε από την Επιτροπή. Μάλιστα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του κ. Μαρκογιαννάκη, κατηγορώντας τον ότι του στέρησε το δικαίωμα για έρευνα της υπόθεσης.

"Δεν απέβαλα τον βουλευτή", είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους," του στέρησα τον λόγο για τη συνεδρίαση επειδή είχε παρεκτραπεί. Η συμπεριφορά του ήταν φασισμός στην πράξη".

Τη συμπεριφορά του κ, Κασιδιάρη καταδίκασαν και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής κάνοντας λόγο για "οχετό", "αθλιότητες" και "αυτοανάφλεξη".

Το μεσημέρι υπήρξε νέα ολιγόλεπτη διακοπή της Συνεδρίασης μετά από έντονο φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο και την κυρία Κωσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του είπε να μην κάθεται σταυροπόδι γιατί αυτή δεν είναι στάση για την Επιτροπή.

"Και εσείς να μην με ρωτάτε συνέχεια την ίδια ερώτηση γιατί αυτό σύμφωνα με την Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεωρείται βασανιστήριο. Είστε ο θηλυκός Ιαβέρης".

Η κυρία Κωσταντοπούλου λίγο αργότερα κοιτούσε τον κ. Βενιζέλο χωρίς να μιλά και ο κ. Βενιζέλος της είπε: "Αυτό στην μουσική λέγεται παύση τέταρτου. Πρέπει να ξέρετε ότι η Βουλή δεν είναι ιδιότυπη Μονή, άλλα κοινοβιακή. Δεν είμαστε Εδώ group therapy".

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κατάθεσή του ο κ. Βενιζέλος άφησε σαφέστατες αιχμές κατά των κ.κ. Παπακωνσταντίνου, Διώτη και Μπίκα λέγοντας ότι "κάποιοι τον είχαν αγνοήσει και πίσω από την πλάτη του καθόριζαν τον τρόπο διαχείρισης της λίστας".

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος διέψευσε τον κ. Δίωτη που είχε υποστηρίξει ότι του παρέδωσε το στικάκι αρχές Ιουλίου και επέμεινε ότι ο ίδιος παρέλαβε το στικάκι αρχές Αυγούστου του 2011. " Ο κ. Διωτης αλλάζει συνεχώς τις καταθέσεις του", φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σε ο, τι αφορά την αξιοποίηση της λίστας, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι θεωρούσε ότι υπήρχε και άλλο αντίγραφο στη διάθεση του ΣΔΟΕ και ότι με αυτό ο κ. Δίωτης έκανε κανονικά τη δουλειά του.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι δεν είχε κανένα φόβο να αποκαλύψει την λίστα επειδή, όπως τον κατηγορούν, ήθελε να προστατεύσει εκδοτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. "Αν ήταν έτσι δεν θα έδινα στη Βουλή την λίστα με τους 54.000 καταθέτες στην όπλα περιέχονται ονόματα εκδοτών όπως του κ. Μπόμπολα και της κυρίας Τεγοπούλου".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Βενιζέλος άφησε και αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε Μάλιστα ειδικότερα εταιρεία Deutsche Aeolia με την οποία διερωτήθηκε τι σχέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Πηγή:real.gr

apospasma

Δεν υπάρχουν σχόλια: