Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Λαγκάρντ, ο "Μεσσίας" της Ευρώπης;

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος

«Μπορεί η Κιστίν Λαγκάρντ να σώσει την Ευρώπη;» 

αναρωτιέται το αμερικανικό περιοδικό «Time», το οποίο έχει αφιερώσει το εξώφυλλό του στη «σιδηρά κυρία» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, την οποία παρουσιάζει ως «Μεσσία» της Ευρώπης.
Και μόνο του το εβδομαδιαίο περιοδικό απαντάει στη συνέχεια με ακόμα ένα ερώτημα, ρητορικής φύσεως: «Αν δεν μπορεί η Κριστίν Λαγκάρντ να σώσει την Ευρώπη, τότε ποιος μπορεί;».
Σε ένα εγκωμιαστικό τρισέλιδο αφιέρωμα για τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, η εμπλοκή της οποίας στην υπόθεση Ταπί ερευνάται από τις γαλλικές Αρχές, η ...συντάκτρια Βιβιέν Ουόλτ του «Time» παρουσιάζει την 57χρονη Λαγκάρντ ως μια ήρεμη γυναίκα, ακόμα και σε στιγμές μεγάλου στρες, αλλά και... «πρωταθλήτρια» στο χιούμορ.
«Ενώ η Κύπρος απειλούσε να τινάξει την παγκόσμια οικονομία στον αέρα, η Λαγκάρντ διατηρούσε την ψυχραιμία της και έλεγε και μερικά αστεία», σχολιάζει και τονίζει ότι εν μέσω της κυπριακής κρίσης «επί 10 ημέρες η Κριστίν Λαγκάρντ κατάφερε, είτε με χάδια, είτε με φωνές, είτε με πιέσεις, να συμφωνήσουν μεταξύ τους οι Ευρωπαίοι ηγέτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: