Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Η Κύπρος φλεγόταν κι ο Αλέξης έπινε ουζάκια

Πέρασε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου χαλαρά ζητώντας από την παρέα του να μην ασχοληθούν με τα πολιτικά

Την ίδια ώρα που η Κύπρος ζούσε δραματικές ώρες και στην Ελλάδα η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία βρισκόταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις, ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να απολαύσει το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στον αγαπημένο του προορισμό, την...
Αίγινα, παρέα με την οικογένειά του και καλούς του φίλους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στον πανέμορφο νησί του Σαρωνικού το Σάββατο (άγνωστο αν πήγε με το πλοίο της γραμμής ή με κάποιο ιδιωτικό σκάφος όπως λένε οι… κακές γλώσσες). Μια από τις στάσεις που έκανε ήταν και το καφενείο της Τασούλας όπου τον περίμεναν -ειδοποιημένοι- φίλοι αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από το νησί κρατώντας ανά χείρας την «Αυγή». Αν και οι περισσότεροι προτίμησαν το κλασικό καφεδάκι ο ίδιος δοκίμασε ουζάκι με μεζεδάκια και, όπως μάθαμε, ζήτησε να μην κουβεντιάσουν για τα πολιτικά.

Πλην όμως, λόγω και των εξελίξεων στην Κύπρο τελικά δεν το απέφυγε. Μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η επόμενη ημέρα για την Κύπρο θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολη, αρκετά δυσκολότερη από αυτά που περνάμε εμείς στην Ελλάδα, λόγω της οξύτητας της κατάστασης». Ο κ. Τσίπρας το μεσημέρι της Κυριακής βρέθηκε στα καφενεία της Δημαρχίας και ήπιε πάλι ουζάκι με συντρόφους του από την Τοπική Οργάνωση.

Είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα προβλήματα του νησιού, ενώ ανέφερε ότι είχε προτείνει στους Κύπριους ηγέτες (μέσω του ΑΚΕΛ), να ζητήσουν από την Ελληνική κυβέρνηση 2 δις προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση για λίγες εβδομάδες, αλλά όπως είπε οι αξιωματούχοι της Κύπρου επέλεξαν να μην το ζητήσουν.

Ένα ακόμα θέμα που του έθεσαν τα στελέχη της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το πρόβλημα της στέγασης των γραφείων τους αλλά εκείνος τους απάντησε ότι αυτή την περίοδο υπάρχει οικονομική στενότητα και... άλλαξε θέμα.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: