Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Tέλος οι διαπραγματεύσεις με τους Ρώσους

Δραματική παραδοχή Σαρρή

Γιά τις 10 το πρωί αναβάλλεται η ψηφοφορία επί των συνολικά εννέα νομοσχεδίων που πρέπει να ψηφιστούν από το Κυπριακό Κοινοβούλιο μετά τις ενστάσεις αρχηγών κομμάτων και βουλευτών οτι δεν πρόλαβαν να μελετήσουν τα νομοσχέδια. 
Οι εξελίξεις τρέχουν με ιλλιγιλωδη ρυθμό και ακόμα ο πολιτικός κόσμος σε μεγάλο βαθμό δεν έχει κατανοήσει το τι ακριβώς έρχεται γιά το μέλλον.
Σε αυτό ευθύνεται και η Κυπριακή κυβέρνηση διότι δεν έχει ενημερώσει πλήρως γιά τις...

συνεννοήσεις που κανει με την τρόικα όπως αυτές που γίνονταν απο το πρωί με τους δανειστές γιά την λαική και που τροφοδότησε τραγικά σενάρια με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους πολίτες.


Αυτό που πρόκειται να γίνει στην συνέχεια δεν απέχει και πολύ από το αρχικό σχέδιο που ενέκρινε το eurogroup και που επαναβεβαίωσε και στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη.
Δηλαδή θα γίνει κούρεμα στις καταθέσεις πάνω από τις 100.000 ευρώ το οποίο ενδεχομένως θα είναι πιό ήπιο αλλά ήδη έχει προκληθεί μία τεράστια ζημιά: Χάθηκε η Λαική Τράπεζα καθώς ήδη αποφασίστηκε το «σπάσιμο» σε καλή και κακή με τεράστια ζημιά σε μεγαλοκαταθέτες αλλά και πολίτες που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.


Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν οτι η Τρόικα δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο Ταμείο Αλληλεγγύης αφού δεν πρόκειται να έχει άμεσο αποτέλεσμα και βασίζεται κυρίως σε συναισθηματικού χαρακτήρα προσκλητήριο εξεύρεσης πόρων με εγγύηση...μελλοντικά έσοδα από μελλοντική εξόρυξη φυσικού αερίου.


Στην Κύπρο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό στους πολίτες οτι αύριο στη Βουλή θα πρέπει να ψηφιστεί και το νεό μνημόνιο με την Τρόικα που περιλαμβάνει το κούρεμα των καταθέσεων
. Αναζητούνται περίπου 4 δις ευρώ αφού εκτιμάται οτι από το σπάσιμο της Λαικής θα εξοικονομηθούν περί τα 2 δις ευρώ.


Οσο γιά το φιάσκο με τη Ρωσία, η προχειρότητα που επέδειξε η Κυπριακή κυβέρνηση είναι μεγάλη και ήδη άρχισαν οι έντονες επικρίσεις γιά αδέξιους χειρισμούς την στιγμή που δεν υπήρχε εναλλακτική λύση μετά την καταψήφιση της ευρωπαική πρότασης. Καλλιεργήθηκε ένα κλίμα βοήθειας από την Ρωσία το οποίο είχε φροντίσει να «κάψει» από νωρίς ο πρωθυπουργός Μεντβέντεφ.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν αργά το βράδυ της Πέμπτης οι δύο άνδρες, αμέσως μετά τη συνάντηση ,στο υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας, ο Σαρρής ενημέρωσε τον Αναστασιάδη ότι δεν έχουν να παριμένουν τίποτα πλέον από τη Μόσχα, αφού όπως φαίνεται οι διήμερες διαπραγματεύσεις δεν είχαν κανέναν αποτέλεσμα.

Οι διαπραγματεύσεις ήταν δραματικές και πολύωρες, αλλά τελικά άκαρπες...


Πλήρης επιβεβαίωση του parapolitika.gr που από χθες σας είχε ενημερώσει για την ανατροπή που υπάρχει στο κυπριακό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: