Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

O Βενιζέλος που υπέγραψε τις απολύσεις στο Δημόσιο δηλώνει τώρα ότι δεν τίθεται θέμα!


Εμπαίζει τον Ελληνικό λαό ο Ευάγγελος Βενιζέλος 

και οραματίζεται να τεθεί επικεφαλής μίας μεγάλης κεντροαριστεράς παράταξης όταν δεν μπορεί να ελέγξει το ΠΑΣΟΚ του 5%. 

Με απύθμενο θράσος ομολόγησε πώς το «αδιέξοδο είχε εμφανιστεί πολύ νωρίς» και «τα λάθη του ΔΝΤ, αλλά και συνολικά της τρόικας δεν είναι λογιστικά αλλά πολιτικά». Αυτό ισχυρίζεται ο άνθρωπος που διατέλεσε υπουργός Οικονομικών του ΓΑΠ, υπέγραψε δύο μνημόνια για την εξόντωση της ελληνικής κοινωνίας, μας «φόρτωσε» με το χαράτσι της ΔΕΗ και...
ένα σωρό άλλους φόρους. Την πολιτική που στήριξε μετ’ επιτάσεως ο ίδιος έρχεται τώρα να μας πει ότι, ήταν λάθος...
Γιατί δεν πηγαίνει τα το πει στις οικογένειες των φοιτητών που έχασαν τις ζωές τους αναζητώντας λίγη ζεστασιά, επειδή ο Βενιζέλος και η λοιπή κυβερνητική συνομοταξία διπλασίασαν σε δύο χρόνια την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, όπως και σε χιλιάδες ακόμη Έλληνες που πληρώνουν καθημερινά «φόρο ζωής». Γιατί απλά ο ίδιος έχει λύσει το οικονομικό πρόβλημα του έχοντας λογαριασμούς 3 εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες.
Το ερώτημα είναι ποιοι είναι αυτοί που ακόμη ψηφίζουν και στηρίζουν Βενιζέλο. Όπως, ποιοι είναι αυτοί που χειροκροτούσαν τον ΓΑΠ στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και τον επευφημούσαν γιατί κατέστρεψε και ξεπούλησε τη χώρα.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega, είπε πώς δεν τέθηκε θέμα απολύσεων στο Δημόσιο από την τρόικα. Αφού υπέγραψε το μνημόνιο που προβλέπει 25.000 απολύσεις εντός του 2013 και ενώ η τρόικα βάζει το θέμα αυτό στην κορυφή της ατζέντας και κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πώς «δύσκολα θα αποφευχθούν οι απολύσεις στο Δημόσιο, αυτός «κοροϊδεύει» κατάμουτρα τους υπαλλήλους του Δημοσίου Τομέα.
Ποντάρει φαίνεται στις ψήφους των Δημοσίων Υπαλλήλων για τη μεγάλη κεντροαριστερά παράταξη που οραματίζεται να δημιουργηθεί με εκείνον φυσικά επικεφαλής. «Τι νομίζετε ότι θα οχυρωθώ πίσω από την αρχηγία του ΠαΣοΚ;», είπε. Επισήμανε επίσης ότι το ΠαΣοΚ πρέπει να συζητήσει με τη ΔΗΜΑΡ, με τις κινήσεις και με πρόσωπα αλλά είναι διαφορετικό να καλείς κινήσεις και άλλο ένα πρόπλασμα κόμματος, εννοώντας τη ΡΙΚΣΣΥ του Ανδρέα Λοβέρδου.
Πρόσθεσε ότι απευθύνεται και στην κοινωνική βάση αλλά όχι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία καταλόγισε «πολιτικό σχεδιασμό» για την σκευωρία εναντίον του με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Τους ψηφοφόρους, όμως, είπε «θα τους πείσουμε όχι ακολουθώντας στον ΣΥΡΙΖΑ σαν καθυστερημένη ουρά του». «Δεν νιώθω την ανάγκη να απευθυνθώ στα στελέχη του ΠαΣοΚ, που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ενώ έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην κυβέρνηση Παπανδρέου», πρόσθεσε φωτογραφίζοντας τη Λούκα Κατσέλη.
Μέχρι πάντως να γίνει η κεντροαριστερά παράταξη ο κ. Βενιζέλος θα ήθελε έναν ανασχηματισμό για να συμμετάσχουν και πολιτικά πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Το ΠαΣοΚ θα μπει με πολιτικά πρόσωπα στην κυβέρνηση, αν συμφωνήσουμε στην πολιτική», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι, «ο ανασχηματισμός είναι δευτερεύων θέμα» και ότι το σημαντικό είναι «να καθίσουμε να συζητήσουμε ξανά με τον κ. Σαμαρά και τον κ. Κουβέλη και να συμφωνήσουμε για μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη κυβέρνηση».
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: