Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Non paper φωτιά της ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ


Τι λέει για τις ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου 
Οι σημερινές παρεμβάσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα και του κόμματός του, αναδεικνύουν το ότι οι δηλώσεις τους εκτός από επικίνδυνες είναι γραμμένες από «άσχετους με τα οικονομικά».
 
1. Ο κ. Τσίπρας, ψευδώς αναφέρει ότι «ζητήθηκε από την Ελλάδα να συνδράμει στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα με το ποσό των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ από τα χρήματα που προορίζονται για την ...
τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση το αρνήθηκε μέσω του κ. Προβόπουλου».
• Η αλήθεια ότι η Ελλάδα, προκειμένου να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή της, δέχτηκε να συμμετάσχει κατά 50% στην ανακεφαλαιοποίηση των δραστηριοτήτων των υποκαταστημάτων των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα, από την ανακεφαλαιοποίηση των δικών της τραπεζών. Μετά, μάλιστα από τις επαφές του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά – και του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, προκειμένου να εξαντληθεί και τη τελευταία δυνατότητα βοήθειας προς την Κύπρο, η Ελλάδα αποδέχτηκε το Κυπριακό αίτημα ακόμα μεγαλύτερης συμμετοχής της, αυξάνοντας την υποστήριξή της στα σε 2/3 αντί στο 50% του συνολικού κόστους για τις δύο χώρες. Το ποσό αντιστοιχεί σε περίπου 1 δις Ευρώ και φέρνει στα ακρότατα όρια το συνολικό ποσό που είχε δεσμευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος.
2. Ως και προς την ΑΝΟΗΣΙΑ ΟΛΚΗΣ ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να δώσει ρευστότητα από το Ελληνικό ELA στις Κυπριακές τράπεζες», προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γνωρίζει καν πώς λειτουργούν οι μηχανισμοί. Αν γνώριζε θα ήξερε ότι :
Πρώτον, Αυτό δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς γιατί και η Λαϊκή Τράπεζα και η Τράπεζα Κύπρου αποτελούν καταστήματα και όχι θυγατρικές τραπεζών στην Ελλάδα. Αντίθετα στην επενδυτική τράπεζα (που είναι θυγατρική της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα) έχει ήδη δοθεί όλο το αναγκαίο ELA από τις Ελληνικές αρχές.
Και δεύτερον, το μέγιστο που δικαιούνταν να πάρουν τα Κυπριακά Καταστήματα στην Ελλάδα από τον ELA, το έχουν ήδη πάρει - απευθείας-από την Κύπρο.
3. Πράγματι, λοιπόν, Ελλάδα και Κύπρος έχουν καταλάβει καλά, ποιός αγωνίζεται υπέρ της μαρτυρικής Κύπρου και ποιος μιλάει για την Κύπρο έχοντας στραμμένη την προσοχή του στο κόμμα του. Και γνωρίζουν που θα οδηγείτο ο Ελληνισμός αν εφαρμόζονταν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, έστω για μια ώρα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: