Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ... Σκοπιανοί κατάστρεψαν με μανία το ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στο Βαλάντοβο


"Αγνωστοι" βεβήλωσαν χθες τη νύχτα τους τάφους των Ελλήνων στρατιωτών που έχασαν την ζωή τους στον Α'ΠΠ, στο ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο στην πόλη Βαλάντοβο της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για Σκοπιανούς παρακρατικούς...
 
Το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια ενημερώθηκε για την καταστροφή και επικοινώνησε άμεσα με το Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του, και ζήτησε την άμεση διερεύνηση της υπόθεση.
Τόνισε ότι "γεγονότα όπως αυτό επιβαρύνουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και δεν υπηρετούν τις σχέσεις καλής γειτονίας".
Εκπρόσωπος του Γραφείου Συνδέσμου και ο Ακόλουθος Άμυνας μεταβαίνουν επί τόπου. Το νεκροταφείο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς.
Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο Επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου στα Σκόπια θα πραγματοποιήσει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, δια του οποίου θα ζητήσει από τις αρχές να καταδικάσουν το γεγονός και να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ενόχων, καθώς και για την αποκατάσταση των υλικών ζημιών.
Δυστυχώς, τα γεγονότα αυτά, απλά επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική της ανοχής επιτρέπει να ενισχύονται οι Σκοπιανοι αλυτρωτικοί κύκλοι οι οποίοι χρηματοδοτούνται από τον επιχειρηματία Τ.Σόρος.
Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του "κατόπιν εορτής" αναφέρει ότι "για άλλη μια φορά τους κινδύνους και τις συνέπειες του εθνικισμού και του λαϊκισμού, που καλλιεργείται στην ΠΓΔΜ και που φτάνει στο σημείο να προσβάλει βάναυσα τους νεκρούς και να ασεβεί απέναντι στην ιστορία".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: