Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Στο μικροσκόπιο των εισαγγελέων και οι αιρετοί


Πεπόνης-ΜουζακίτηςΣτο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων
Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη βρίσκονται τα φορολογικά και τραπεζικά στοιχεία όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά καθώς και όλοι οι επιθεωρητές μεταφορών, υγείας, εργασίας, περιβάλλοντος, οι οποίοι έχουν δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ να τα περάσουν  από… ψιλό κόσκινο. ..


 Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία η έρευνα θα πρέπει να επικεντρωθεί στον πλήρη φορολογικό έλεγχο και άρση όλων των περιοριστικών απορρήτων. Σε δεύτερο χρόνο και εφόσον ανακύψουν στοιχεία, τότε στο «μικροσκόπιο» της έρευνας μπορεί να μπει και το ενδεχόμενο διάπραξης ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. 
Αναλυτικότερα στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν τα φορολογικά και τραπεζικά στοιχεία των εξής:
-Δημάρχων, αντιδημάρχων οικονομικών υπηρεσιών, μελών οικονομικών υπηρεσιών και ταμιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 2003 και μετά. 
-Περιφερειαρχών , αντιπεριφερειαρχών και οικονομικών επιτροπών των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων καθώς και πρώην νομαρχών. 
-Μελών σώματος επιθεωρητών Ελέγχου υπουργείου Μεταφορών, ειδικής υπηρεσίας περιβάλλοντος, Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, Επιθεωρητών Υγείας Πρόνοιας και Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας. 
Άλλωστε όπως είναι ήδη γνωστό οι δυο οικονομικοί εισαγγελείς έχουν συλλέξει τα πρώτα στοιχεία για τα περισσοτέρων από τα υπό έλεγχο πρόσωπα, ενώ η διαδικασία θα ξεκινήσει πρώτα από τους μεγάλους Δήμους και περιφέρειες. Ωστόσο, το ΣΔΟΕ, ως γνωστόν, συνεχίζει να είναι υποστελεχωμένο και είχε ζητηθεί κατ επανάληψη η ενίσχυση του Σώματος από έμπειρους και εξειδικευμένους επιστήμονες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: