Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Οι ταμίες σκότωσαν το δήμαρχο Παγγαίου και τους στέλνουν το μισθό στη φυλακή

Πρόκληση για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς

Το πάρτι της διαφθοράς στο Δημόσιο καλά κρατεί και όπως φαίνεται δεν μπορεί να θεραπευτεί αφού οι προκλήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλούν γέλια και κλάματα. 
Τελευταία αποκάλυψη θέλει δύο φυλακισμένους ταμίες -δημοτικοί υπάλληλοι- που βρίσκονται στη φυλακή καταδικασμένοι σε ισόβια και 17 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα για τη δολοφονία του δημάρχου Παγγαίου, να...
συνεχίζουν να πληρώνονται.

Οπως γράφει η εφημερίδα «Εθνος» το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο δεν έχει ακόμα συνεδριάσει προκειμένου οι δύο υπάλληλοι να απολυθούν. Υπενθυμίζεται πως έχουν περάσει τρία χρόνια από την εν ψυχρώ εκτέλεση του δημάρχου Παγγαίου Καβάλας, Τριαντάφυλλου Κακούδη, οι ένοχοι δικάστηκαν και καταδικάστηκαν, αλλά το 50% του μισθού τους πάει κάθε μήνα στη φυλακή. Πρόκειται για τους Σάββα Σαλτουρίδη και Ιωακείμ Μάνο, 50 και 51 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι δολοφόνησαν τον δήμαρχο τα Χριστούγεννα του 2009 προκειμένου να του φορτώσουν τη μαύρη τρύπα 710.000 ευρώ. Τελικά οι δύο δράστες τον σκότωσαν πυροβολώντας τον 8 φορές στο κεφάλι και στη συνέχεια έκρυψαν το πτώμα του στο χώρο αποσκευών των αυτοκινήτων του.

Το θράσος τους μάλιστα ήταν απίστευτο αφού έφτασαν στο σημείο να μηνύσουν τον αντικαταστάτη του δολοφονημένου δημάρχου, ο οποίος με την προφυλάκισή τους έδωσε εντολή για τη διακοπή της μισθοδοσίας τους, ωστόσο έξι μήνες μετά υποχρεώθηκε να την αποδεσμεύσει, αλλιώς κινδύνευε να συρθεί εκείνος στα δικαστήρια για παράβαση καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: