Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Στο σφυρί και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Η κυβέρνηση το θεώρησε «ενεργοβόρο» και ακριβό στη συντήρηση και σε καιρό κρίσης δεν μπορεί να διαθέτει στόλο αποτελούμενο από τρία κυβερνητικά αεροσκάφη.

Πωλητήριο έβαλε το υπουργείο Άμυνας για τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη Α-7 τα οποία έχουν παροπλιστεί από την Πολεμική Αεροπορία. 
Σύμφωνα με τον... «Βηματοδότη», ο υπουργός Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος έκανε σαφές ότι το υπουργείο Άμυνας θα πωλεί εφ΄εξής οπλικά συστήματα, μόνον αυτά που έχουν παροπλιστεί.

Ενδιαφέρον έδειξαν αρκετές χώρες. Γιατί έως τώρα δεν τα έχουμε πωλήσει; Επειδή την Πολεμική Αεροπορία δεν την ενδιαφέρει μόνον η τιμή, αλλά σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις οδηγίες του ΝΑΤΟ, την ενδιαφέρει να εξασφαλίσει πιστοποιητικό «τελικού χρήστη».

Πωλείται επίσης και ένα από τα πρωθυπουργικά αεροσκάφη, το οποίο δεν έχει ακριβώς παροπλιστεί, αλλά ο η κυβέρνηση το θεώρησε «ενεργοβόρο» και ακριβό στη συντήρηση και σε καιρό κρίσης δεν μπορεί να διαθέτει στόλο αποτελούμενο από τρία κυβερνητικά αεροσκάφη. Πρόκειται για ένα από τα δύο Εμπραέρ. Ήδη έδειξαν ενδιαφέρον δυο - τρεις επιχειρηματίες, αλλά ο διαγωνισμός συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: