Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Για ξέπλυμα χρήματος κατηγορείται ο Α. Δελατόλλας. Ένταλμα σύλληψης για τον γιο του Π. Κυριακίδη


Σε απολογία με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος καλείται ο Αντώνης Δελλατόλας.

Ένταλμα σύλληψης εις βάρος του γιου του καταζητούμενου Π. Κυριακίδη, στενού συνεργάτη του Λαυρεντιάδη

Ένταλμα για το γιο του υπόδικου Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργο Κυριακίδη εξέδωσε η 2η ειδική ανακρίτρια, Ιωάννα Χατζάκη, που...
ερευνά την υπόθεση της Proton Bank με βασικό κατηγορούμενο τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Η ανακρίτρια προχώρησε στην έκδοση εντάλματος για τον υιό του Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργο, καθώς εκείνος δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιόν της παρά το γεγονός ότι τον είχε καλέσει να απολογηθεί για κακουργηματικές κατηγορίες στο πλαίσιο της ανάκρισης που διενεργεί για το σκάνδαλο της Proton Bank.
Σε απολογία καλείται ο Αντώνης Δελλατόλας
Κλήση σε απολογία για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα απέστειλε στον εκδότη Αντώνη Δελλατόλα, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank, την περίοδο που μεγαλομέτοχός της ήταν ο προσωρινά κρατούμενος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.
Το κατηγορητήριο που συνέταξε η 2η ειδική ανακρίτρια σε βάρος του εκδότη φέρεται να σχετίζεται με στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη δικαιοσύνη από το άνοιγμα λογαριασμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό εμπλεκομένων στην υπόθεση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία σε βάρος του κ. Δελλατόλα αφορά ποσό 500.000 ευρώ, που φαίνεται να έλαβε ο εκδότης από τράπεζα της Κύπρου, με εντολή του καταζητούμενου στενού συνεργάτη του Λ. Λαυρεντιάδη, Πέτρου Κυριακίδη.
Το ποσό αυτό φέρεται να εκταμιεύθηκε με σκοπό την εξαγορά ποσοστού μετοχών της εφημερίδας "Το Ποντίκι" και μάλιστα τη χρονική περίοδο που ήδη είχε ξεκινήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Proton.
Το επίμαχο έμβασμα φαίνεται να εστάλη στις 20 Ιανουαρίου του 2012 από λογαριασμό της Ελληνικής Τράπεζας στην Κύπρο.
Δικαιούχος του λογαριασμού αποστολής εμφανίζεται ο καταζητούμενος επιχειρηματίας στον χώρο των ΜΜΕ, Πέτρος Κυριακίδης. Βάσει των στοιχείων της δικογραφίας, το έμβασμα καταλήγει στην Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα, σε λογαριασμό του εκδότη των εφημερίδων "Το Ποντίκι" και "6 Ημέρες", Αντώνη Δελλατόλα.
Το επίμαχο διάστημα, η έρευνα για την υπόθεση της Proton ήταν σε εξέλιξη και ήδη, από τις αρχές του 2011, είχαν δεσμευθεί οι ελληνικοί τραπεζικοί λογαριασμοί των εμπλεκομένων, μεταξύ των οποίων και του Π. Κυριακίδη, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Μάλιστα, στην Ευελπίδων φαίνεται να υπάρχει προβληματισμός, καθώς δεν προκύπτει να έχει ενημερωθεί για την επίμαχη διατραπεζική κίνηση η Αρχή για την καταπολέμηση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Τι απαντά ο Δελλατόλας
Ο κ. Δελλατόλας, πάντως, με ανακοίνωση που είχε εκδώσει για το θέμα, τόνιζε πως η σχέση του με τον Πέτρο Κυριακίδη αφορούσε τη νόμιμη πώληση μετοχών μειοψηφίας της εταιρείας του, η οποία δεν εξασφάλιζε συμμετοχή στον καταζητούμενο τώρα, επιχειρηματία στη διοίκηση της εταιρείας.
Υποστηρίζει επίσης ο εκδότης, ότι η επίμαχη πληρωμή έγινε σε εκπλήρωση όρων συμφωνίας του Ιανουαρίου του 2011, εποχή που ο Π. Κυριακίδης ήταν επιχειρηματίας υπεράνω υποψίας, με συμμετοχή σε πλήθος επιχειρήσεων ΜΜΕ όπως η "Ελευθεροτυπία", η "Πήγασος", ο "Flash", η "Espresso" κα.
Επισημαίνει επίσης ο κ. Δελλατόλας πως η εν λόγω συμφωνία είχε ανακοινωθεί στα αρμόδια θεσμικά όργανα και είχε δημοσιοποιηθεί στο κοινό, ενώ έχουν εκπληρωθεί οι φορολογικές υποχρεώσεις.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια: