Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Προς δεξιούς, αριστερούς και κεντρώους!

Οι πολίτες συνειδητοποιούν αυτό που αρνούνται να αποδεχτούν οι πολιτικοί μας: 
Χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο για την έξοδό μας από την κρίση. 
Μία συμφωνία για το πώς θα πορευτούμε από εδώ και πέρα στο δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί. 
Δεν είναι εικόνα να βλέπει κανείς τους πολιτικούς μας να τσακώνονται για τα πιο αστεία πράγματα, όταν τόσος κόσμος έχει ανάγκη την ελπίδα. 
Ο αναγνώστης μας Α.Λ. δίνει την δική του οπτική: ...


«Η αδυναμία του Νότου να ελέγξει τα ελλείμματά του, όπως και το παραγωγικό του έλλειμμα αποτελεί τη χρυσή ευκαιρία επικυριαρχίας της Γερμανίας.

Η Γερμανία δεν αισθάνεται ότι παίζει με τη φωτιά δημιουργώντας ασφυξία στο Νότο.

Αντίθετα, η Γερμανία δημιουργεί τόση ασφυξία ώστε να μην πνιγεί ο Νότος εντελώς, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να χειραγωγείται.


Στην πορεία λοιπόν, αυτή η χειραγώγηση αποδίδει στη Γερμανία επειδή της επιτρέπει να αρχίσει να ελέγχει ολόκληρους κλάδους της οικονομίας άλλων χωρών. Αντί οι χώρες να επιλέγουν ελεύθερα τους κλάδους της οικονομίας στους οποίους θα στηρίξουν την ανάπτυξή τους, αυτό το κάνουν οι Γερμανοί. Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί αταλάντευτα και μετά τις Γερμανικές εκλογές γιατί αποτελεί εθνική στρατηγική η οποία μάλιστα αποδίδει όχι μόνο βραχυπρόθεσμα αλλά θέτει και βάσεις επέκτασης στρατηγικής επιρροής μέσω της οικονομίας και μακροπρόθεσμα.

Οι ενέργειες της Γερμανίας δεν είναι τόσο κοντόφθαλμες όσο υποτιμητικά υποστηρίζουν ορισμένοι για να καλύπτουν ευκολότερα τη δική τους ένδεια προτάσεων και παραγωγικής οργάνωσης.

Η Γερμανία αποσκοπεί στο να γίνει παντοδύναμη, οργανώνοντας εκείνη ποιος θα κάνει τι στην ενωμένη Ευρώπη, κρατώντας για τον εαυτό της τους τομείς ενδιαφέροντος και τους τομείς εκείνους που πλεονεκτεί.

Δεν θα αργήσει πάρα πολύ ο καιρός που θα έρθει η σειρά και της ίδιας της Γαλλίας και της αυτοκινητοβιομηχανίας της.

Και ας είμαστε ειλικρινείς. Εμείς δώσαμε αυτή την ευκαιρία στη Γερμανία και τους δορυφόρους της, με την αδυναμία μας. Αυτοί απλώς την πήραν.

Επειδή πρόκειται εμφανώς για πόλεμο οικονομικό, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να στηρίξουμε τώρα την παραγωγή. 
Αλλά ποια παραγωγή; 
Παραγωγή αυτοκινήτων π.χ. δεν έχει νόημα να κάνουμε. 
 Έχει νόημα να κοιτάξουμε τους τομείς που ακόμα έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα. Όσο τρεφόμαστε (και από τα ΜΜΕ) με την αυταπάτη ότι οι Γερμανοί βλέπουν κοντόφθαλμα και δεν υποστηρίζουν την πραγματική Ευρώπη -υπονοώντας ότι κάποτε θα καταλάβουν το λάθος τους και θα το διορθώσουν- αυτό τροφοδοτούμε τη μεμψιμοιρία μας και παραμένουμε άβουλοι. Όσο περνάει ο καιρός και δεν γίνεται παραγωγική ανασυγκρότηση, θα χάνουμε έναν έναν και τους τομείς που μας έχουν απομείνει να διαθέτουμε κάποια πλεονεκτήματα έναντι των Γερμανών ή ενδυναμωμένων συμμάχων τους όπως η Τουρκία.

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά
Αν θέλουμε να παραμείνουμε ελεύθεροι σε αυτά που έρχονται, θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον το ισοζύγιο τροφίμων και ενέργειας να είναι θετικά. 
Ας αναλογιστούμε τώρα κιόλας και όχι αργότερα τι είναι πρωτεύον και τι όχι, όπως στην πυραμίδα του Μάσλοου, αλλά σε επίπεδο κράτους αυτή τη φορά. 
Ας αναλογιστούμε αν μπορούμε και με τι τίμημα να ζήσουμε μελλοντικά, αγοράζοντας από έξω τρόφιμα και ενέργεια.

Πως θα οργανωθούμε και θα παράγουμε; Σπαρασσόμενοι μεταξύ μας; 
Όλα τα κόμματα, πλην γραφικών, θα έπρεπε ήδη να κάθονται στο ίδιο τραπέζι και να μαλώνουν για τους κλάδους που θα πάνε οι περιορισμένοι πόροι και για το αν το αποτέλεσμα της διάθεσης των πόρων σε κάποιο τομέα είναι μεγαλύτερο ή μικρότερο βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα. 
Αφού μας έχουν επιβληθεί οι Γερμανοί, ας κοιτάξουμε μέχρι να απαλλαχτούμε από αυτούς, να πάρουμε τουλάχιστον τα θετικά της οργάνωσης και της μεθοδικότητάς τους.

Κύριε Μαυρίδη, δεν γράφω γιατί είμαι δεινός αρθρογράφος. Κάποιος που ασκεί αρθρογραφία πιθανά θα έγραφε καλύτερα.

Το πνεύμα μου όμως είναι να μας βάλει επιτέλους κάποιος να δουλέψουμε παραγωγικότερα και πιο συλλογικά πριν να είναι αργά.

Το παιχνίδι φεύγει από τα χέρια μας μέρα με τη μέρα. Αν το βλέπετε αυτό και εσείς βοηθήστε με την πέννα σας ώστε η Συγγρού, η Κουμουνδούρου η Χ. Τρικούπη και όποια άλλη οδός μπορεί, να λειτουργήσει με ομοψυχία να μας ενώσει και να μας καθοδηγήσει».

Υπεύθυνος για την φιλοξενία

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: