Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Η Υποψήφια διάδοχος του Τζήμερου...


Τους λόγους που την έκαναν  να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος "δημιουργία ξανά" εξηγεί σε δήλωσή της η Μάρω Καψή, η οποία έχει ως εξής:
"Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν... μοναδικές λύσεις.
Σε ένα δημοκρατικό και ανοιχτό κόμμα δεν υπάρχουν μονομάχοι.

Η αρχή που περισσότερο με εκφράζει στο Καταστατικό της δημιουργία, ξανά! είναι η Ομαδικότητα: 
«Δουλεύουμε σε ομάδες. Μεγιστοποιούμε την απόδοσή μας μαθαίνοντας από την ομαδική εργασία. Ακόμα και οι προσωπικοί στόχοι επιτυγχάνονται μέσα από τους στόχους της ομάδας. Χαιρόμαστε καθώς, άνθρωποι διαφορετικής... προελεύσεως, δουλεύουμε μαζί αντίθετα προς στα συμφέροντα της «συντεχνίας» από την οποία προέρχεται ο καθένας με στόχο το κοινό καλό. Θεωρούμε πρωτεύοντα στόχο την ομογενοποίηση, ξανά, της κατακερματισμένης μας κοινωνίας. Αυτό γίνεται βήμα-βήμα, όταν ανακαλύψουμε την αξία του διπλανού μας και αισθανθούμε ότι η διαφορετικότητα δεν απειλεί αλλά πλουτίζει τη σκέψη μας. Θέλουμε μ’ αυτή την «κουλτούρα» ομαδικότητας να «μπολιάσουμε» την ελληνική κοινωνία και, ασφαλώς, τη Δημόσια Διοίκηση.»
Οι μεγαλύτερες χαρές που πήρα όσο είμαι στη δημιουργία, από τις 11 Μαρτίου του 2012, ήταν δουλεύοντας στο πλαίσιο ομάδας. Δουλέψαμε σε ομάδες για την διοργάνωση των συνεδριάσεων της Εθνικής Επιτροπής, για τη διενέργεια δύο εκλογών, για τη συγγραφή κανονισμών, για τη διοργάνωση προωθητικών εκδηλώσεων του κόμματος. Δουλέψαμε ομαδικά, για το κόμμα, αλλά πρωτίστως για εμάς, γιατί πιστεύαμε σε μια άλλη Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα όπου η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η αλληλοσυμπλήρωση, η συλλογικότητα, είναι αξίες χαμένες, αλλά που το οφείλουμε σε εμάς και στα παιδιά μας, να τις ξαναβρούμε. Έτσι θα συνεχίσει να δουλεύει η δημιουργία, σε ομάδες ισότιμων μελών. Σε κάθε λειτουργικό και πολιτικό επίπεδο, από τη βάση ως την κορυφή και από την περιφέρεια ως το κέντρο.
Η απρόσκοπτη λειτουργία των θεσμικών οργάνων της δημιουργίας ήταν και θα είναι η σημαντικότερη επιδίωξή μου. Υποστήριξα πάντοτε με θέρμη τους θεσμούς της δημιουργίας, ξανά! Υπηρέτησα το Καταστατικό, τους Κανονισμούς, τα θεσμικά όργανα στα οποία μετείχα και εφάρμοσα τις αρχές της. Και αν ακόμα έσφαλα, τα κίνητρά μου ήταν άδολα. Η νομιμότητα είναι το θεμέλιό μας. Τόσο για τη λειτουργία του κόμματος, όσο και για το πολιτικό μας σύστημα και την κοινωνία μας. Η νομιμότητα είναι ηθική και ηθική είναι η νομιμότητα. Ισότιμα και απλά.
Θεωρώ τα μέλη της δημιουργία, ξανά! συντρόφους μου. ΟΛΟΥΣ. Μηδενός εξαιρουμένου. Με τους συντρόφους μου σηκωθήκαμε από τον καναπέ και κατεβήκαμε στους δρόμους διεκδικώντας την ψήφο των πολιτών. Με τους συντρόφους μου πανηγυρίσαμε για το 2,2%. Με τους συντρόφους μου αντέξαμε τη λάσπη και την ήττα. Με τους συντρόφους μου μείναμε για να παλέψουμε. Με τους συντρόφους μου ονειρευτήκαμε, παθιαστήκαμε, διαφωνήσαμε, χωρίσαμε και ξαναβρεθήκαμε. Μια σχέση ανθρώπινη, συναισθηματική, αλλά δυνατή και ανθεκτική στο χρόνο.

Από τους συντρόφους μου ζητώ την ψήφο τους στο Συνέδριο της δημιουργία, ξανά! που θα γίνει στις 19, 20 και 21 Απριλίου 2013. Άνευ όρων και προϋποθέσεων και ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εσωκομματικών εκλογών, στις 22 Απριλίου θα είμαστε όλοι μαζί μια γροθιά στο στομάχι του σάπιου συστήματος.

Γιατί η δημιουργία, ξανά! ήρθε για να μείνει.


Μάρω Καψή
τ. Γραμματέας Εθνικής Επιτροπής, δημιουργία, ξανά
τ. Υποψήφια Βουλευτής Κορινθίας και Β’ Πειραιώς".
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: