Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Μολυβιάτης: «'Η εμείς ή ο Στουρνάρας!»


Ξέσπασμα το γκουρού του καραμανλισμού σε στενούς συνομιλητές του

Ως γνωστόν, αυτή την περίοδο, οι καραμανλικοί είναι στα κάγκελα με τις δηλώσεις του Στουρνάρα περί βαρέων ευθυνών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή για την οικονομική κατάσταση της χώρας. 
Κάποιοι μάλιστα, στην κατ' ιδίαν συζητήσεις τους θέτουν ευθέως θέμα παραμονής του σημιτικών καταβολών «τσάρου» στην κυβέρνηση.
Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι κύκλοι διαμηνύουν πως μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το θέμα της προσχώρησης του υπουργού Οικονομικών στη ΝΔ (προοπτική στην οποία έτσι κι αλλιώς ήταν εξ ορισμού αντίθετο το καραμανλικό μπλοκ) έκλεισε οριστικά...

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις του πρωθυπουργού, αλλά ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί και όπως φαίνεται δεν θέλει κιόλας να γίνει κομμάτι της ΝΔ"
Ιδιαιτέρως βαρύνουσα σημασία βέβαια, έχουν τα λόγια του θεματοφύλακα της πολιτικής παρακαταθήκης των Καραμανλήδων, Πέτρου Μολυβιάτη, ο οποίος πριν από μερικές μέρες, υποδέχθηκε στο σπίτι του για δείπνο, μερικούς από τους πλέον στενούς πολιτικούς του φίλους και συμμαχητές.
Όπως μάθαμε από έναν εκ των συνδαιτημόνων, στο τραπέζι συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και φυσικά, η αναστάτωση που έχουν προκαλέσει στη ΝΔ, οι επίμαχες δηλώσεις του Γιάννη Στουρνάρα.
«Απαράδεκτος. 
Πρέπει να σταματήσει η ασυλία του στη ΝΔ. 
Δεν είναι δυνατόν να έχει λόγο ο Στουρνάρας και να μην ακούγονται τα στελέχη που έχουν δώσει αγώνες για την παράταξη. 
Όλοι στηρίζουμε τον Σαμαρά κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. Αλλά θα πρέπει κάποιοι να πάρουν θέση για όλα αυτά που γίνονται. Η ιστορία δεν αλλάζει. Είναι γνωστό ποιοι και σε τι ποσοστό ευθύνονται για την κατάσταση της χώρας. Δεν είναι δυνατόν να τα ρίχνουμε όλα στην πενταετία 2004-2009 και να βγαίνει λάδι ο Σημίτης και οι υπόλοιποι. 
Ο Στουρνάρας δεν πρέπει να ξεχνά ότι δουλεύει για μια κυβέρνηση με βασικό κορμό τη ΝΔ και πρωθυπουργό τον αρχηγό της», είπε Πέτρος Μολυβιάτης, φανερά ενοχλημένος, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις απόψεις που εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: