Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Πολύδωρας: Κωμικά, ψευδή και αλαζονικά όσα λέει ο Στουρνάρας


Ενας ακόμα βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας επιτίθεται με σφοδρότητα στον Γιάννη Στουρνάρα.

Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Και τώρα τι κάνουμε;» ο κ. Πολύδωρας καταφέρεται κατά του επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου λέγοντας ότι «είναι τουλάχιστον κωμικός, εκτός από ψεύτικος και προκλητικά αλαζονικός, ο ισχυρισμός που προβάλλεται ότι ''πρέπει να εισπράξουμε από τη φορολογία ακινήτων ό,τι εισπράξαμε και το 2012'', όπως έχει...
πει ο κ. Στουρνάρας, γιατί απλά κανείς δεν μπορεί να καταβάλει τους ίδιους έκτακτους φόρους και το 2013».
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται και στο χαράτσι το οποίο χαρακτηρίζει αντισυνταγματικό φόρο και τονίζει ότι δεν μπορεί να βαφτίζεται ως κανονικός φόρος.
«Το "χαράτσι της ΔΕΗ" ήταν έκτακτος φόρος, ευθέως αντισυνταγματικός, και εννοείται ότι θα ίσχυε εφ' άπαξ. Εφ' άπαξ νόμος (semel lex), έκτακτος, εφαρμόζεται μόνον άπαξ. Να μην επαναλαμβάνεται. Τότε είναι νέος φόρος. Με όσες φενάκες, μούσια και μεταμφιέσεις και αν τον ενδύσουν, νέος φόρος θα είναι. Και κάτι τέτοιο απαγορεύεται».
Μάλιστα ο κ. Πολύδωρας ρίχνει βέλη και κατά της κυβέρνησης και των φορολογικών μέτρων που παίρνει κάνοντας λόγο για «ανιστόρητους» οι οποίοι «παίζουν με τη φωτιά όταν ξεχνούν πως όλες οι επαναστάσεις στον κόσμο προήλθαν και πάντως ξέσπασαν από την αλόγιστη φορομπηχτική πολιτική των "αρχόντων"»
«Όταν δεν εξετάζουν οι κυβερνώντες τη φοροδοτική ικανότητα των "υπηκόων" τους και δεν τηρούν τη σχέση της αναλογικότητας, δηλαδή να συνεισφέρουν στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους, τότε απλά πυροδοτούν τη σκανδάλη της κοινωνικής εξέγερσης - επανάστασης» καταλήγει ο πρώην πρόεδρος της Βουλής.


iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: