Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Μητσοτάκης: Χωρίς Στουρνάρα δεν υπάρχει κυβέρνηση

Παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη υπέρ του υπουργού Οικονομικών. "Μονόδρομος ο Στουρνάρας", υπογραμμίζει

Μήνυμα στήριξης υπέρ του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στέλνει ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, κόντρα στους καραμανλικούς.
Σύμφωνα με τα "Παραπολιτικά", ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες τόνισε ότι "χωρίς τον Στουρνάρα δεν υπάρχει κυβέρνηση. Δυστυχώς, εκεί που χρειαζόμαστε δέκα έχουμε μόνο έναν"...

Η παρέμβαση του αυτή έρχεται σε μια περίοδο που ο τσάρος της οικονομίας δέχεται σειρά επιθέσεων από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που προέρχονται κυρίως από την λεγόμενη "Καραμανλική" πτέρυγα άλλα και από τον χώρο της γνωστής ως "λαϊκής δεξιάς".
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκτιμά ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να τοποθετηθεί υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τα έσοδα και ο Γιάννης Στουρνάρας να επικεντρωθεί στα υπόλοιπα καθήκοντά του.
"Μονότονα επαναλαμβάνω τα τελευταία δέκα χρόνια ότι αν δεν αποκτήσουμε χωριστούς υπουργό Οικονομικών και υπουργό Εθνικής Οικονομίας, αν δεν αποκτήσουμε φορολογική πολιτική κι αν δεν καταπολεμήσουμε την σταδιακά και αποτελεσματικά την φοροδιαφυγή, δεν υπάρχει πιθανότητα να αναρρώσει η Ελλάδα".
Οι τοποθετήσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες πριν από την παρουσίαση του βιβλίου του που αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς θα αναφέρεται στα πεπραγμένα της κυβέρνησής του την περίοδο 1990-1993.
Στο βιβλίο του που θα παρουσιαστεί στις 25 του μηνός στο ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο πρώην πρωθυπουργός κάνει αναφορές στην οικονομική κατάσταση σήμερα και πληροφορίες αναφέρουν πως από την κριτική του δεν εξαιρούνται ο Κώστας Καραμανλής και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Το non paper που κυκλοφόρησε στη Βουλή

Προσφάτως κυκλοφόρησε στο γαλάζιο στρατόπεδο non paper για τα πεπραγμένα 2007-2009, προκειμένου να αθωωθεί η περίοδος του 2009 από τις κατηγορίες περί φουσκώματος του ελλείμματος.
Αυτό που επιδιώκεται ουσιαστικά είναι να υπάρξει απάντηση στην κριτική που ασκήθηκε και από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι επί των ημερών του Κώστα Καραμανλή σημειώθηκε ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της Ελλάδας.
Στο επτασέλιδο non paper που διαβιβάστηκε μέσω στενών συνεργατών του Κώστα Καραμανλή στους βουλευτές και τα επιτελικά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι η ευθύνη της ΝΔ αφορά μόνο το 9μηνο του 2009, αφού το τελευταίο τρίμηνο είχε αναλάβει το ΠΑΣΟΚ, τα έσοδα είχαν καταρρεύσει και το έλλειμμα είχε διογκωθεί μεθοδευμένα.
Το κεντρικό επιχείρημα είναι ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2009 "φούσκωσε" συνειδητά το έλλειμμα, το οποίο άγγιξε το 16%, ενώ θα έκλεινε, κατά τους καραμανλικούς, θα έκλεινε στο 8% - 9%.
Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση εμπόδισε τον Κώστα Καραμανλή από το να κυβερνήσει, καθώς "ο κ. Καραμανλής είχε καλέσει τον Μάρτιο του 2009 τους πολιτικούς αρχηγούς σε συζήτηση προτείνοντάς τους να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο έξι αρχών για την οικονομική διαχείριση, το οποίο όμως απερίφθη πρωτοστατούντος του τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης".
News247

Δεν υπάρχουν σχόλια: