Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

Συνελήφθη ο διευθυντής ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδας


Τον υπέδειξαν υφιστάμενοί του, ελεγκτές, ύστερα από καταγγελία γνωστού επιχειρηματία της Λευκάδας


Χειροπέδες στον διευθυντή του ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος και σε δύο υπαλλήλους πέρασαν πριν από λίγο αστυνομικοί με την κατηγορία του χρηματισμού, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των αστυνομικών διευθύνσεων Αχαΐας και Λευκάδος.
Η αποκάλυψη της υπόθεσης άρχισε όταν δύο υπάλληλοι του ΣΔΟΕ μετέβησαν για έλεγχο στη Λευκάδα από την Πάτρα όπου εδρεύει η διεύθυνσή του...
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ πήγαν σε πολύ γνωστό επιχειρηματία του νησιού που ασχολείται με το εμπόριο αγροτικών προϊόντων και απαίτησαν ποσό 15 χιλιάδων ευρώ ώστε να μην ελέγξουν τα βιβλία του. Ο 57χρονος επιχειρηματίας ανέφερε το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές και σχεδιάστηκε η επιχείρηση.
Το ραντεβού του επιχειρηματία με τους δύο ελεγκτές, ηλικίας 54 και 58 ετών, κλείστηκε σε καφετέρια. Αστυνομικοί με πολιτικά έκαναν τους πελάτες οι οποίοι έστησαν ενέδρα στους επίορκους μπροστά στην είσοδο της καφετέριας και στις τουαλέτες ώστε να μην έχουν δίοδο διαφυγής. Ο 57χρονος επιχειρηματίας πήγε στην καφετέρια με προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 15 χιλιάδων ευρώ. Κατά τη διάρκεια της συναλλαγής επενέβησαν οι αστυνομικοί και συνελήφθησαν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ.
Πάνω τους βρέθηκαν τα προσημειωμένα τραπεζογραμμάτια κι αμέσως διατάχθηκε η μεταφορά τους στην αστυνομική διεύθυνση Λευκάδος για ανάκριση. Χωρίς δεύτερη κουβέντα οι ελεγκτές υπέδειξαν τον διευθυντή τους ως συνεργό και εγκέφαλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ανάκριση οι υπάλληλοι υποστήριξαν ότι τα χρήματα δεν ήταν όλα για εκείνους, καθώς μερίδιο θα έπαιρνε και ο προϊστάμενος.
Η διανομή των 15 χιλιάδων θα γινόταν διά τρία ώστε «να είναι όλοι ικανοποιημένοι»!
Με συνοπτικές διαδικασίες ενημερώθηκε η αστυνομική διεύθυνση Αχαΐας, άνδρες της οποίας έκαναν έφοδο στο σπίτι του διευθυντή στο ΣΔΟΕ Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα με την παρουσία εισαγγελέα. Από την έρευνα βρέθηκαν 47.000 ευρώ για τα οποία ο διευθυντής του ΣΔΟΕ ισχυρίζεται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση και αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία δωροδοκίας.
Έρευνες με την παρουσία εισαγγελέα έγιναν από αστυνομικούς και στα σπίτια των δύο υπαλλήλων. Στην περίπτωση του ενός βρέθηκαν τα χρηματικά ποσά των 10.000 ευρώ και των 1.900 δολλαρίων και στην περίπτωση του άλλου το ποσό των 19.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν τη Δευτέρα στον εισαγγελέα όπου έχουν εξασφαλισμένες βαριές κατηγορίες, όπως εκβίαση, δωροδοκία, απιστία περί την υπηρεσία κ.α

Δεν υπάρχουν σχόλια: