Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Κρυφή δημοσκόπηση προκαλεί αναταράξεις και ανατροπές

Τις τελευταίες μέρες γίνεται χαμός με τις κρυφές δημοσκοπήσεις 
που παίρνουν τα κόμματα καθώς βρισκόμαστε σε κρίσιμη χρονική στιγμή για τη διαμόρφωση της στρατηγικής τους.
Αυτή, όμως που έφτασε - πανελλαδική -  στα χέρια στενών συνεργατών αρχηγού κόμματος τους άφησε άφωνους!
Το χτύπημα ήταν διπλό, από τη μία παρά τις τελευταίες φιλότιμες προσπάθειες με διαρροές ότι υπάρχει σταθεροποίηση της κατρακύλας, αυτό δεν επιβεβαιώθηκε και από την άλλη ανταγωνιστικό κόμμα υπό ίδρυση, φαίνεται να κερδίζει πόντους....  

Στις μυστικές δημοσκοπήσεις μπορούν να μετράνε και κόμματα που δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί  επίσημα, όπως η ΡΙΚΣΣΥ του κ. Λοβέρδου που σύμφωνα με τις πληροφορίες στην πρόθεση ψήφου παίρνει ποσοστό 5,5%!

Σε δημοσκόπηση της MRB που είχε γίνει στο παρελθόν για τη Real News to 13,6% έβλεπε θετικά την πρόθεση του κ. Λοβέρδου για νέο κόμμα, υπήρχε ένα 18,3% που δεν διατύπωνε άποψη και το σημαντικότερο ήταν ότι το 17,8% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ συμφωνούσαν με αυτήν την προοπτική.

Βεβαία πάντα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τις κρυφές δημοσκοπήσεις και τις διαρροές, θα περιμένουμε όμως τις αντιδράσεις που θα τις επιβεβαιώσουν ή θα τις διαψεύσουν.

Δηλαδή αν θα έχουμε αλλαγή στρατηγικής της ηγετικής ομάδας του κόμματος που «καίει»  η δημοσκόπηση και τις επόμενες ημέρες ξεκινήσει υπόγειος πόλεμος με στόχο να ανακόψει την πορεία  του κ Λοβέρδου.

Η ίδια η ζωή θα αποδείξει την αλήθεια, πολύ περισσότερο οι κάλπες, αν και ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα στηθούν, ωστόσο, ήδη, κυοφορούν εκπλήξεις για άλλους ευχάριστες και άλλους δυσάρεστες!  

Π.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: