Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ρήγας: Δεν θα παραλάβω τη λίστα Λαγκάρντ γιατί μου τη ζητούν επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι

rigas-den-tha-paralavo-ti-lista-lagkarnt-giati-moy-ti-zitoun-epixeirimaties-kai-dimosiografoiΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


Την πρόθεσή του να μην παραλάβει αντίγραφο της λίστας Λαγκάρντ εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση, Παναγιώτης Ρήγας καταγγέλλοντας πιέσεις από επιχειρηματίες και δημοσιογράφους.
Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν θα παραλάβει το αντίγραφο της λίστας το οποίο ενδέχεται να μοιραστεί πιθανότατα αύριο σε όλα τα μέλη της επιτροπής για να μην «μπλέξει»....


«Με έχουν πλησιάσει επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι και μου ζητάνε να τους δώσω αντίγραφα. Εγώ δεν συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι» ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.


Νέος καυγάς Κωνσταντοπούλου - Μαρκογιαννάκης

Εν τω μεταξύ, ένταση επικράτησε και σήμερα μεταξύ του προέδρου της Επιτροπής Χρήστου Μαρκογιαννάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μαρκογιαννάκη οτι διέκοψε τη συνεδρίαση, καθώς ήταν σε εξέλιξη μια σειρά ερωτημάτων της ίδιας προς την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου (η οποία κατέθετε εκείνη την ώρα) που αφορούσαν τον σύμβουλο του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Σταύρο Παπασταύρο.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρκογιαννάκης τονισε πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των τελευταίων λεπτών προκειμένου να αποδείξει πως δεν ήταν μέσα στην επιτροπή την ώρα που η κα. Κωνσταντοπούλου ρωτούσε για τον κ. Παπασταύρου.

Όπως είπε «μια, δυο, τρεις, τέσσερις, 15 φορές έκανε την ίδια ερώτηση. Ειδοποιήθηκα ότι ‘δεν αντέχουμε άλλο, μια ώρα μιλάει και θέλουμε να πάμε και στο σπίτι μας’. Όταν πήγα, θα δείτε στα πρακτικά πως οι τελευταίες φράσεις είναι για το C4i. Για να πειράξει εμένα…; Δεν ξέρω γιατί το έκανε»! είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης τονίζοντας, πως θα δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά των τελευταίων λεπτών προκειμένου να αποδείξει πως δεν ήταν μέσα στην επιτροπή την ώρα που η κα. Κωνσταντοπούλου ρωτούσε για τον κ. Παπασταύρου.


«Επιστρατεύουν τη τεχνική της τεχνητής έντασης»

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωση τους η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Θοδωρής Δρίτσας από τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι για άλλη μία φορά εφαρμόσθηκε η τεχνική της τεχνητής έντασης, προς αποτροπή της ουσιαστικής διερεύνησης.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι η σημερινή διακοπή σε άκρως κρίσιμο σημείο, καταδεικνύει ότι δεν πρυτανεύει η ουσιαστική αναζήτηση της αλήθειας, αλλά η σκοπιμότητα.
newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια: