Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τα λάθη του meeting




Δες τα πιο συχνά λάθη που γίνονται στη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης και διόρθωσέ τα.

Το άγγιγμα του διαβόλου
Αν δεν είσαι μασέρ, τότε οι στενές επαφές με τις συναδέλφους σου είναι εκτός δικαιοδοσίας σου. Μπορείς όμως να δώσεις ένα επιδοκιμαστικό χτυπηματάκι στην πλάτη ενός άντρα-συναδέλφου.
Τηλέφωνο-σκουλαρίκι...
Το να δέχεσαι τηλεφωνήματα την ώρα μιας συνάντησης δείχνει έλλειψη συγκέντρωσης και σεβασμού.
Χρονοδιακόπτης.
Μην κοιτάς το ρολόι σου την ώρα που μιλάει κάποιος. Τον προσβάλλεις. Αν πρέπει οπωσδήποτε να ελέγχεις την ώρα, βάλε το ρολόι σου κοντά στις σημειώσεις σου.

Ο αιώνιος ύπνος
Διατήρησε την οπτική επαφή. Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, οι υποψήφιοι για δουλειά που κρατούν οπτική επαφή για το 10% του χρόνου κάνουν αρνητική εντύπωση.


Εγινες σύντροφος;
Ερευνα της εταιρείας Portfolio Payroll έδειξε ότι το 87% των υπαλλήλων γραφείου ήξεραν για κάποια επαφή τρίτου τύπου στο γραφείο. «Μπορούν να προκαλέσουν τριβές κι ανάμεσα σε συναδέλφους» σου λέει η Jackie Granleese, λέκτωρ στο Norwish Business School.

Κόψε τον καφέ 
Ολλανδική έρευνα βρήκε ότι περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να αυξήσουν την ομοκυστεΐνη στο αίμα σου σε επικίνδυνα επίπεδα. Τα υψηλά επίπεδα είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακά προβλήματα. 

Τοιχοδιώκτης 
Γυμνοί τοίχοι= γυμνά μυαλά. Κρέμασε κάτι στον τοίχο σου για να σε εμπνεύσει. Ενας πίνακας από κάποιον Γάλλο ιμπρεσιονιστή θα σου κάνει τη δουλειά μια χαρά. Ξεκίνα το μίτινγκ από την γκαλερί. 

Σταυρώστε με
Μη σταυρώνεις τα πόδια σου. Κουράζεις τις αρθρώσεις των ποδιών εκεί που ενώνονται με τη μέση, κόβεις τη ροή του αίματος και στερείς από τον εγκέφαλό σου το οξυγόνο που του δίνει όλες αυτές τις τέλειες ιδέες, για τις οποίες σε λατρεύει το αφεντικό σου.

Μεσημεριανή σιέστα
Το μεσημέρι δεν είναι καλή ώρα για δημιουργικά μίτινγκ. Οι περισσότεροι έχουν πτώση στην ενέργειά τους μεταξύ 15.00 και 17.00. 

Ξεπέρασε τον πονόλαιμο 
Αν γυρίζεις πολύ το κεφάλι σου για να δεις μια παρουσίαση, επηρεάζεται η προσοχή σου. Οι μύες που έχουν χρόνιο πρόβλημα ειδοποιούν τον εγκέφαλό σου ότι υπάρχει πρόβλημα επηρεάζοντας τη συγκέντρωσή σου. 

Πέτα τα σνακ
Απόφυγε να φας μεγάλο μεσημεριανό πριν από μία απογευματινή συνάντηση. «Τα μεγάλα γεύματα χρειάζονται μεγάλες ποσότητες αίματος στο στομάχι» σου λέει ο Daniel Hamner, συγγραφέας του βιβλίου Peak Energy. Ετσι στερείς οξυγόνο κι από το σώμα, κι από τον εγκέφαλό σου. 

Τό 'πε ο παπαγάλος 
Πρέπει να ξέρεις τα κύρια σημεία της ομιλίας σου απέξω κι ανακατωτά. Αν τα διαβάζεις, φαίνεσαι απλώς απροετοίμαστος. 

Διαγκωνισμός
Μη βάζεις τους αγκώνες σου πάνω στο γραφείο. Φαίνεται σαν να πέφτεις ψυχολογικά κι αν το συνεχίσεις, θα αποκτήσεις και λόγο για να πέσεις σε κατάθλιψη.

Αγνωστες λέξεις
Οι επιχειρήσεις έχουν τη δική τους αργκό. Ερευνα από την εταιρεία Office Angels βρήκε ότι ένας στους πέντε υπαλλήλους γραφείου βρίσκει την εταιρική αργκό δύσκολη. Κάποιοι παραδέχονται ότι την έχουν χρησιμοποιήσει για να αποκτήσουν πλεονέκτημα.

source: www.menshealth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: