Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

ΒΟΜΒΑ Πάγκαλου: "Ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο και στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου"

Πολιτικές ευθύνες σε όλους όσους διαχειρίστηκαν το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, αποδίδει ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθεί το ζήτημα της διαχείρισης από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
"Όσοι ενεπλάκησαν και καθυστέρησαν τις διαδικασίες έχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες και πρέπει να τις αποδώσει ο πολιτικός τους χώρος και το εκλογικό σώμα", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Για τον κ. Παπακωνσταντίνου, ωστόσο, επισήμανε πως υπάρχουν ...
σοβαρές ενδείξεις ότι έχει διαγράψει ονόματα συγγενών του από τον κατάλογο και εκτίμησε ότι το θέμα θα παραπεμφθεί σε δίκη.
Ο κ. Πάγκαλος άφησε αιχμές κατά του πρώην τσάρου του ΥΠΟΙΚ, λέγοντας ότι ο υπουργός ο οποίος πήρε στα χέρια του τη λίστα έπρεπε να πάει στον πρωθυπουργό και να του δηλώσει ότι θα παραιτηθεί εάν δεν του επιτραπεί να ενημερώσει σχετικά τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Τόνισε, ακόμα, ότι θα έπρεπε να ελεγχθούν τα πρόσωπα που εμφανίζονται στη λίστα με τις υψηλότερες καταθέσεις, ώστε να διαπιστωθεί εάν τα χρήματα αυτά δικαιολογούνται από την εργασία τους.
Σημειώνει μάλιστα ότι δεν ήξερε, αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει.

  Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Πάγκαλος ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να φύγει από το κόμμα, ωστόσο σημείωσε ότι το Κίνημα έχει κάνει την τροχιά του.
Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα και πρέπει να αλλάξει μορφή, όχι όμως απαραίτητα και πρόσωπα.
"Δεν αμφισβητώ κανένα πρόσωπο...Πρέπει να πούμε κάτι καινούριο. Αν το κάνουμε θα έχουμε μέλλον", δήλωσε ο κ. Πάγκαλος.
News247

Δεν υπάρχουν σχόλια: