Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ψηφίστηκε ο νέος αθλητικός νόμος για τα προνόμια των αθλητών


Ψηφίστηκε ο νέος αθλητικός νόμος για τα προνόμια των αθλητών

Ένα από τα πιο ευχάριστα αθλητικά νέα του 2012 - 13 είναι το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε σχετικά με τα προνόμια των αθλητών - μαθητών και φοιτητών - που έχουν σημαντικές αγωνιστικές επιτυχίες φορώντας τα ελληνικά χρώματα σε διεθνείς διοργανώσεις.
Μπορεί να κόβονται τα πριμ και οι διορισμοί από αθλητικές διακρίσεις, σε Σώματα Ασφαλείας και σε δημόσιες υπηρεσίες - κάτι που θα συνεχίσει να δημιουργεί ανασφάλεια στους αθλητές, αφού το μέλλον παραμένει αβέβαιο - εντούτοις επανέρχονται τα προνόμια και τα μόρια για τους αθλητές και τις αθλήτριες σε εφηβική ηλικία, ενώ θα ισχύσει και το άνευ, που είχε ...
απαγορευτεί η ισχύς του το 2008, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, με τον νόμο 3708/2008.

Τούτο έχει τη σημασία του, μια και θα σταματήσουν, κατά πάσα πιθανότητα, να φεύγουν παιδιά για κολέγιο, προκειμένου να σπουδάσουν.
Σύμφωνα με το νέο νόμο που ψηφίστηκε, οι αγωνιστικές επιτυχίες που αναγνωρίζονται είναι οι εξής:

Α) Η κατάκτηση 1ης έως 8ης νίκης σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Β) Η κατάκτηση 1ης έως 8ης νίκης σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων- νεανίδων, παίδων-κορασίδων
Γ) Η κατάκτηση 1ης έως 8ης νίκης σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα των παραπάνω κατηγοριών
Δ) Η κατάκτηση 1ης έως 8ης νίκης σε Μεσογειακούς Αγώνες
Ε) Η κατάκτηση 1ης έως 3ης νίκης σε Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας
Στ) Η κατάκτηση 1ης έως 3ης νίκης σε πανελλήνιους αγώνες όλων των κατηγοριών
Ζ) Η κατάκτηση 1ης έως 3ης νίκης σε πανελλήνιους μαθητικούς-σχολικούς αγώνες
Η) Η επίτευξη ή ισοφάριση παγκόσμιας ή πανευρωπαϊκής επίδοσης όλων των κατηγοριών».


ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΕΥ
Για να πάρει ένας μαθητής το άνευ, που θα του επιτρέπει να διαλέγει τη σχολή που θα σπουδάσει, πρέπει να σημειώσει απίθανη επιτυχία, όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων και Νεανίδων στο Περθ της Αυστραλίας(1-9 Δεκεμβρίου 2012), όπου διακρίθηκαν στη 1η θέση η Εθνική μας ομάδα Νεανίδων στο Πόλο αλλά και η Εθνική ομάδα των Εφήβων στην 5η θέση, μια επίσης μεγάλη διάκριση σε παγκόσμια διοργάνωση .

Οι κατηγορίες των αθλητών που θα μπουν στο ΑΕΙ της επιλογής τους, είναι οι εξής:

*Αθλητές που κατακτούν 1η έως 3η νίκη θέση σε χειμερινούς ή θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ή 1η έως 3η νίκη σε παγκόσμιο ή πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών ή που επιτυγχάνουν ή ισοφαρίζουν παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή επίδοση ανδρών-γυναικών, εισάγονται σε οποιοδήποτε ΑΕΙ ή ΤΕΙ της προτίμησής τους και εγγράφονται σε αυτό καθ' υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων που ορίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.
*Αθλητής-τρια που κατακτά 4η έως 8η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, σε παγκόσμιους αγώνες ανδρών-γυναικών, νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, 1η έως 3η σε παγκόσμια πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων ή επιτυγχάνει ή ισοφαρίζει παγκόσμια ή πανευρωπαϊκή επίδοση νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, εισάγεται στα ΤΕΦΑΑ.
Πώς μοιράζονται τα μόρια
*Για 4η έως 8η νίκη σε θερινούς ή χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ
*Για 4η έως 8η νίκη σε παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
*Για 1η έως 3η νίκη σε παγκόσμιους αγώνες παίδων-κορασίδων ή για την επίτευξη ή ισοφάριση παγκόσμιας επίδοσης παίδων-κορασίδων, παρέχεται 25% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
*Για 4η έως 8η νίκη σε παγκόσμια πρωταθλήματα νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
*Για 4η έως 8η νίκη σε παγκόσμια πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων, παρέχεται προσαύξηση 35% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
*Για 4η έως 8η θέση σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
* Για 1η έως 3η νίκη σε παγκόσμιους αγώνες παίδων-κορασίδων ή για την επίτευξη ή ισοφάριση παγκόσμιας επίδοσης παίδων-κορασίδων, παρέχεται προσαύξηση 40% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 20% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
*Για 4η έως 8η νίκη σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων ανδρών-γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 20% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
* Για 4η έως 8η νίκη σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα παίδων-κορασίδων, παρέχεται προσαύξηση 30% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
*Για 1η έως 3η νίκη σε Μεσογειακούς Αγώνες, παρέχεται προσαύξηση 30% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
*Για 1η έως 3η νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας παρέχεται 30% προσαύξηση για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 15% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
*Για 1η νίκη σε πανελλήνιους αγώνες παρέχεται προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 10% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
*Για 2η νίκη σε πανελλήνιους αγώνες παρέχεται προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 8% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
*Για 3η νίκη σε πανελλήνιους αγώνες παρέχεται προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και 7% προσαύξηση για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ.
*Για 1η έως 3η νίκη σε πανελλήνιους μαθητικούς-σχολικούς αγώνες παρέχεται προσαύξηση 20% για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ και για εισαγωγή σε σχολή ή τμήμα ΑΕΙ ή ΤΕΙ 10% για την 1η νίκη, 8% και 7% αντίστοιχα.
vipnews

mantatanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: