Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Φαήλος: Το αριστερόμετρο των φασιστοειδών αντιλήψεων της Κουμουνδούρου δεν πιάνει τους Έλληνες

Ένα επιθετικό άρθρο με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του ΣΥΡΙΖΑ 

από τον Φαήλο Κρανιδιώτη ήταν η αφορμή για ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά και την Κουμουνδούρου.
Ειδικότερα, σε άρθρο του με τίτλο «Ακριβοί στα πίτουρα» στην εφημερίδα «Δημοκρατία», ο κ.Κρανιδιώτης εξαπέλυε σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του υποστηρίζοντας πως ο ιδανικός πολίτης για τον «ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ «Βίλα Αμαλία» είναι Πακιστανός/Αφγανός/Σομαλός κ.λπ., gay λαθρομετανάστης, που εκτρέφει καρέτα-καρέτα, ζει σε «κοινωνικό χώρο», ήγουν κατάληψη, και πουλάει απλωμένα στη λινάτσα τα λαθραία της Καμόρα.» 
Όπως έγραφε χαρακτηριστικά ...
«το αριστερόμετρο των φασιστοειδών αντιλήψεων της Κουμουνδούρου» δεν πιάνει τη «συντριπτική πλειοψηφία» των Ελλήνων χριστιανών ορθόδοξων ή των νόμιμων μεταναστών που θέλουν «τάξη και ασφάλεια» και δεν κλέβουν, δεν πουλάνε πρέζα, κοκ.
Παράλληλα, ο κ. Κρανιδιώτης χαρακτήριζε «γκράντε ατραξιόν» στο βιογραφικό του Αλέξη Τσίπρα τη συμμετοχή του στις μαθητικές καταλήψεις ενώ ασκούσε σκληρή κριτική για την στάση του Συνασπισμού στο «επαίσχυντο και ρατσιστικό» σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, την «μικρή Ελλάδα του Νότου» όπως την χαρακτήριζε. Μόνη «τιμητική εξαίρεση» κατά τον κ.Κρανιδιώτη ήταν η στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη που «ήταν εκεί, παρών και στα εθνικά και δεν ήταν από τους ψωραλέους ψευτοπροοδευτικούς, που προμοτάρανε μαζί με Τούρκους ισλαμοφασίστες και Αγγλοαμερικανούς το σχέδιο απαρτχάιντ σε βάρος της Μικρής Ελλάδας του Νότου, το επαίσχυντο και ρατσιστικό Σχέδιο Ανάν».
Τέλος, ο συνεργάτης του κ.Σαμαρά χαρακτήριζε «όνειδος» και «ξεφτίλα» τη στάση του Συνασπισμού στο θέμα των Σκοπίων και μιλούσε για φλερτ της Αριστεράς «με τους επιγόνους του Ιβάν Μιχαήλοφ, του φίλου του Χάινριχ Χίμλερ, αρχηγού των SS, και του Αντε Πάβελιτς, αρχηγού των αιμοσταγών Ουστάσι» και κατέληγε «πάντα άλλωστε οι αληθινοί φασίστες τα βρίσκουν και κολεγιάζουν, στο βουνό, σε γιορτές νεολαίας στα Σκόπια ή σε πολιτικές θέσεις».
Το άρθρο αυτό του Φαήλου Κρανιδιώτη προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος σε ανακοίνωση του το χαρακτήριζε «εμετικό λίβελο» και «μνημείο εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας» ενώ ζητούσε από την κυβέρνηση να τοποθετηθεί αν υιοθετεί όσα γράφει ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού:
«Σε ένα άθλιο άρθρο στην εφημερίδα Δημοκρατία, ο στενός συνεργάτης και επί έτη έμπιστος του κ. Σαμαρά, κ. Κρανιδιώτης προβαίνει σε ένα κήρυγμα μίσους, μνημείο εμφυλιοπολεμικής μισαλλοδοξίας για τα μεταπολιτευτικά χρονικά, το οποίο θα ζήλευε ακόμα και η Χρυσή Αυγή. Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει στο εάν αποδοκιμάζει αυτήν την ακραία και επικίνδυνη τοποθέτηση ή αν είναι διατεθειμένη να καθοδηγείται από μια δράκα ακροδεξιών, επικίνδυνων και εμπαθών συμβούλων.Όσο δεν το κάνει θεωρούμε ότι αυτός ο εμετικός λίβελος είναι η επίσημη κυβερνητική γραμμή».
Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε ο Κρανιδιώτης μέσω Twitter λέγοντας στο ίδιο μήκος κύματος ότι «σπάσανε νύχια, σκίστηκαν καλτσόν. Κοπετός στην Κουμουνδούρου» ενώ στο τέλος του σχολίου του έδωσε και ένα link σε βίντεο με πένθιμο κομμάτι της Φιλαρμονικής Ένωσης Καποδίστριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: