Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Τουρκική τράπεζα δίνει δάνεια σε Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες

Η τράπεζα έχει υποκαταστήματα στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Ρόδο...

Το σημερινό κύριο θέμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ αναφέρεται σε πρόταση που κατέθεσε προφορικώς και γραπτώς η Τουρκία, μέσω του πρεσβευτή της στην Αθήνα, για παροχή δανείων, σε πρώτη φάση συνολικού ύψους 40 - 50 εκατομμυρίων ευρώ, από την τουρκική κρατική τράπεζα «Ζιραάτ» σε Έλληνες αγρότες και επιχειρηματίες.
Για το θέμα, σας είχαμε γράψει και παλαιότερα: Η Τουρκική "Ziraat Bank" δίνει δάνεια σε Έλληνες στρατιωτικούς στην Θράκη!
Η τράπεζα έχει υποκαταστήματα στην Αθήνα, την Ξάνθη, την Κομοτηνή και τη Ρόδο. Σύμφωνα με την εφημερίδα ...
«θετικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις για την πρόταση», ενώ στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «ως πολιτική περιοχή έχει επιλεγεί η Δυτική Θράκη, όπου θα γίνουν δεκτές οι αιτήσεις δανείων για αγρότες και επιχειρηματίες δίχως διακρίσεις».

Η «Χουριέτ» σημειώνει, επίσης, ότι ρόλο «μεσολαβητή» στα δάνεια θα αναλάβει το γραφείο Αθηνών του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNDP). Ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κερίμ Ουράς, έχει ήδη συζητήσει το θέμα με αξιωματούχος της UNDP. Επίσης, η τουρκική πλευρά δεν έχει αντίρρηση, στο πρόγραμμα δανειοδότησης να υπάρξει και ως συνέταιρος μια ελληνική τράπεζα.

Ο γενικός διευθυντής της τράπεζας «Ζιραάτ», Χουσεΐν Αϊντίν, μιλώντας στη «Χουριέτ» μίλησε για τα δάνεια και σημείωσε: 
«Εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε δάνεια στο πλαίσιο των τραπεζικών κανόνων. Δεν μπορούμε να παράσχουμε προνομιακά δάνεια. Εάν όμως η κυβέρνησή μας μας πει ότι θα καλύψει τις ζημιές μας, τότε μπορούμε να το κάνουμε».

Περσσότερα ΕΔΩ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: